Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2015 - Anul XX, nr. 260 (6072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a sosit aseară la Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condițiile meteo nefavorabile au făcut ca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, să ajungă abia ieri seară la Rădăuți, cu puțin înainte de ora 18.00, deși programul inițial prevedea ca sosirea Patriarhului României să fie în jurul orei 15.00, însă ceața a făcut ca avionul care trebuia să-l aducă la Suceava să fie nevoit să aterizeze la Bacău. Preafericitul Daniel a fost întâmpinat de peste o sută de enoriași, de starețul Mănăstirii Bogdana, arhimandritul Iustin Dragomir, de înalte fețe bisericești, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și reprezentanți ai administrației județene. După un Tedeum oficiat în biserica Aşezământului de copii “Sfântul Ierarh Leontie”, Preafericitul Daniel a făcut câteva daruri truditorilor de la instituție și celor care au sprijinit realizarea căsuțelor în care locuiesc copiii. Imediat după aceasta a sfințit Așezământul și, impresionat de corul de copii, le-a făcut o invitație acestora la Patriarhie.

 

Preafericitul Părinte Daniel va primi titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Suceava

Preafericitul Daniel va sfinţi astăzi, împreună cu mai mulţi ierarhi, mănăstirea de maici Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Rădăuţi, care a fost ridicată în apropierea Aşezământului de copii “Sfântul Ierarh Leontie”. Programul liturgic este următorul: la ora 9:00, slujba de sfinţire a mănăstirii, ora 10:00, Sf. Liturghie, urmată de cuvântul de învăţătură, decernarea de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a unor distincţii patriarhale persoanelor care au ajutat la construirea Mănăstirii Intrarea Maicii Domnului în Biserică şi Aşezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie”.

La slujba de sfinţire sunt invitaţi să participe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, Înalt Preasfinţitul Calinic al Argeşului, Înalt Preasfinţitul Ioachim al Romanului, Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vicarii patriarhali: Preasfinţitul Episcop – Vicar Varlaam Ploieşteanul şi Preasfinţitul Episcop - Vicar Ironim Sinaitul, Preasfinţitul Ambrozie al Giurgiului, Preasfinţitul Corneliu al Huşilor şi Preasfinţitul Macarie al Europei de Nord.

Tot astăzi, după Sfânta Liturghie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, va primi titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Suceava. Decizia cu privire la conferirea acestui titlu a fost luată în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava. Patriarhul Daniel va primi acest titlu pentru „implicarea activă a Preafericirii Sale în viaţa socială a credincioşilor din judeţul Suceava, de fiecare dată când a fost solicitat”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a sosit aseară la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 5631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 16 voturi
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a sosit aseară la Rădăuți2.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tinerii versus pupatorii de moaste trimis de
( 7 nov 2015, 12:47:34
Este clar ca in societatea romaneasca exista o prapastie imensa intre politicieni si popor.De asemenea exista o prapastie uriasa intre tineretul occidental si generatia lumii rurale si mistice,adicalea pupatorii de moaste,care au ramas in evul mediu.De asemenea este o uriasa prapastie intre biserica ortodoxa incremenita in dogmele din evul mediu si tinerii zilelor noastre.Reactia bisericii in cazul tragediei de la clubul Colectiv a fost halucinanta.In sensul ca n-a fost nici o reactie.Nici un popa n-a fost in noaptea fatidica la capataiul muribunzilor si nici in zilele urmatoare.Raspunsul patriarhului a fost halucinant.Pai preotul trebuia chemat,ca doar el nu vine asa fara invitatie oficiala.Nu mai vorbesc de declaratiile unor handicapati care au spus ca tineretul este satanist si ca de aia Dumnezeu i-a omorat.Patriarhul si-a cerut iertare tinerilor.Pe fata lui nu prea se citea un sentiment de iertare ci mai mult de incrancenare.A vrut sa spuna ca biserica iubeste si tinerii care merg la biserica si cei care merg in cluburi.Dumnezeu poate ca ii iubeste pe toti,biserica s-a vazut ca nu.
2.   Curios trimis de
( 8 nov 2015, 07:49:30
Știm cu toții ca omul asta a fost haituit zilele astea si ca poate trece printr - o depresie si de aceea lingaii conducerii județului Suceava încearcă sa-i mai aline râurile ( nimic rău in asta) , dar poate cineva sa m-a lumineze. Si pe mine si sa- mi spună cu ce a ajutat omul asta concret SUceava?? Nu i-l condamn. , dar presa sa prezinte CONCRET cu date cand a fost solicitat si cand a făcut-o ? Multumesc si somn ușor pe mai departe Sfantului Sinod ca aveți destui prosti in presa suceveană care sa va cânte : nani puisorilor, nani.
3.   Bă , ești nebun? trimis de
( 8 nov 2015, 07:54:34
implicarea activă a Preafericirii Sale în viaţa socială a credincioşilor din judeţul Suceava, de fiecare dată când a fost solicitat ,, Cand s- a întâmplat o așa de mare minune? Cand știm foarte bine ca toate nenorocirile sociale din județ au fost rezolvate in mare parte de oamenii de acolo si de Pimen .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei