Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2014 - Anul XIX, nr. 249 (5758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pornire greoaie

Apa caldă şi căldura, „Golgota” unui oraş întreg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizarea apei calde şi a căldurii, aşteptată cu nerăbdare de suceveni, a lăsat de dorit, în multe zone din oraş înregistrându-se probleme în asigurarea acestor servicii.

Deşi anunţată pentru joi dimineaţă, apa caldă a ajuns, la majoritatea sucevenilor, abia seara târziu, iar la unii deloc. Pornirea centralei termice pe biomasă şi asigurarea energiei termice la parametrii necesari pentru a încălzi miile de metri cubi de apă pompaţi în conductele de termoficare din Suceava au durat mai mult decât se estima iniţial, plus că, pentru a fi evitate “şocurile” din sistem, umplerea instalaţiilor s-a făcut etapizat, pe diverse zone ale oraşului.

Furnizarea căldurii a început joi după ora 22.00, când energia termică folosită pentru asigurarea apei calde a fost „redirecţionată” către instalaţiile prin care se asigură agent termic în calorifere.

La punctele termice modernizate, căldura şi apa caldă au fost asigurate mai rapid şi la parametri mai buni decât la alte puncte termice din oraş, unde oamenii au avut de lăsat mai mult timp robinetele deschise, până să ajungă apa caldă la ei.

 

Probleme tehnice la patru din cele 49 de puncte termice din Suceava

În plus, ca la orice pornire de sistem, au apărut şi diverse probleme tehnice, greu de prevăzut, care au afectat patru din cele 49 de puncte termice din municipiul Suceava.

În cartierul Burdujeni, o avarie apărută în zona Cuza Vodă II a făcut ca o parte dintre consumatori să nu beneficieze nici de căldură, nici de apă caldă, conducta afectată fiind reparată în cursul zilei de vineri.

La punctul termic Obcini 4, modernizat, a apărut o defecţiune la sistemul de alimentare cu energie termică. Vineri dimineaţa, problema a fost remediată, iar după resetarea sistemului de distribuţie, a fost furnizată căldură şi apă caldă.

Probleme tehnice s-au înregistrat şi la punctele termice Obcini 1 şi Areni 1, unde se înregistrau pierderi de presiune pe conducte, echipele de intervenţie lucrând în timpul nopţii pentru identificarea şi remedierea avariilor apărute.

 

Probleme punctuale, la nivel de scară de bloc

Pe lângă asta, furnizarea căldurii şi apei calde a fost afectată de probleme punctuale, care nu au ţinut de furnizor, cât de particularităţile blocului sau ale zonei în care se află acesta.

La unii suceveni, apa caldă a ajuns cu întârziere din cauza numărului mic de consumatori din bloc ori chiar din zonă, pentru că, cu cât sunt mai mulţi vecini care au centrale termice de apartament, cu atât mai puţini consumă din reţeaua de termoficare, iar apa rece de pe conducte se “elimină” mai greu, până să ajungă la robinete apa caldă.

La alţii, problemele au fost cauzate de vecini care au închis gigacalorimetrele de la intrarea în bloc, pentru economii, sau pentru că au avut de schimbat caloriferele ori şi-au montat centrală, încât căldura nu a mai ajuns la consumatori.

O funcţionare anormală a sistemului de termoficare – calorifere încălzite doar pe jumătate, sau chiar deloc, la etajele superioare, a fost resimţită şi la unele blocuri în care locatarii nu s-au ocupat de aerisirea instalaţiei interioare, pentru a elimina golurile de aer care împiedicau circularea normală a agentului termic.

 

Luna de graţie

Una peste alta, cu chiu, cu vai, căldura şi apa caldă au fost pornite, pentru toţi sucevenii, bun-platnici şi rău-platnici deopotrivă, pentru o perioadă de o lună de zile,   după care, în funcţie de încasările de la asociaţii şi de situaţia restanţierilor, ar putea fi luate măsuri de debranşare de la apă caldă ori chiar şi de la căldură, acolo unde se constată că astfel de măsuri drastice sunt necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă şi căldura, „Golgota” unui oraş întreg.
 Vizualizări articol: 4690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Apa caldă şi căldura, „Golgota” unui oraş întreg4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toata lumea fericita trimis de
(25 oct 2014, 12:20:03
Da,s-a rezolvat problema.O luna centralizatii suceveni pot sa stea linistiti.Vot primi apa calda si caldura.Doar nu era sa fie privati tocmai acum cand e campanie electorala.Dupa o luna cine stie ce va fi?Domnul Lungu a rezolvat problema.A primit cadoul de 2 milioane lei de la domnul Ponta.In primul rand domnul primar a contribuit la formarea majoritatii PSD in Consiliu Local.Apoi a promis solemn ca nu va precupeti nici un efort in a-i face campanie electorala galacticului.Si nu in ultimul rand ce-ar fi zis cei 20.000 de suceveni centralizati daca nu ar fi avut apa calda si caldura?Ar fi injurat guvernul,adica PSD.Si atunci adio voturi.si atunci domnul Ponta a decartat de urgenta cele 2 milioane spre fericirea tuturor.Ceilalti 20.000 de necentralizati(ciumeci)dau din buze marunt.Platesc din banii lor de taxe si impozite locale subventia de 50% data de Primarie centralizatilor si tot din banii lor de taxe si impozite centrale platesc subventia guvernamentala data centralizatilor(cele 2 milioane).Curat echitate monser.Totul pentru a castiga Galacticul Acoperit.Pai domnul Ponta,da-ne si noua ceva celor necentralizati.
2.   Toata lumea fericita trimis de
(25 oct 2014, 12:34:29
Domnul Lungu a obtinut 2 milioane lei de la guvern pentru incalzire.El e un primar fericit.Cand au fost discutiile despre ordonanta traseistilor unii au spus ca e foarte bine ca primarii traseisti s-au orientat catre ciolan ca asa vor obtine bani.Si domnul Lungu s-a orintat spre ciolan si a obtinut bani.Astfel centralizatii au apa calda si caldura.Deci domnul Lungu nu este un traseist iubitoriu de ciolan,ci un erou local.Cei 2 milioane lei dati de Ponta provin din Bugetul Ministerului Administraţiei Publicecare a fost suplimentat, din Fondul de rezervă al Guvernului, cu 152 milioane lei, pentru plata arieratelor spitalelor şi primăriilor, precum şi pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece.Intrebarea e:Consiliile judetene au dat acesti bani doar la primariile PSD?
3.   Nehotarat? trimis de
(25 oct 2014, 12:40:43
Radumamii, acum un an erai impotriva lui Basescu, acum esti impotriva lui Ponta.Ce fel de om esti?Esti gigi contra mereu!Tu nu ai nici un favorit clar, esti chiar asa d enehotarat sau sunt alte lucruri la mijloc??!
3.1  RE: Nehotarat? trimis de
(25 oct 2014, 16:58:11
Daca anul trecut era impotriva lui Basescu si anul asta e impotriva lui ponta inseamna ca este PNL-ist. Ma gandesc cu groaza ca daca iese ponta, in scurt timp marea majoritate a celor care l-au blamat pe Basescu il vor regreta...
4.   Obiectivitate nu suporter ultras trimis de
(25 oct 2014, 15:10:28
Politicienii trebuie votatzi pt. programa electorala ,cat sant de credibili si daca promisiunile facute in precedentza au fost respectate .Electoratul ar trebui sa fie unul lichid si informat dar nu de la antena3 sau b1tv care nu au mai facut autocritica si au continuat a fi pupincuristi si in fatza evidentzei. Trebuie premiata coerentza, nu simbolu ,ca nu santem la fotbal . Astazi a fi de stanga ori de dreapta e numai istorie .
5.   Cum a reusit jegul sa privatizeze rapanul! trimis de
(25 oct 2014, 16:54:17
Daca nu-i caldura, stati in apa calda si viceversa. Curata masocheala a la longu`e. O sa se lamureasca lumea cand vin facturile, atunci sa vezi ce balamuc.
6.   Daca tot s-a vorbit anterior de Ponta si Basescu trimis de
(25 oct 2014, 18:24:42
Daca tot s-a vorbit mai sus de Ponta si Basescu,să presupunem că, peste patru săptămâni, visul lui Sebastian Ghiţă se împlineşte şi Victor Ponta este ales preşedintele României, iar el însuşi ajunge să taie şi să spânzure în PSD şi în stat, în tandem cu Liviu Dragnea. Care vor fi consecinţele acestei acaparări totale a puterii de către pesedişti? Iată, mai departe, un scenariu negru, dar deloc improbabil.
Dispariţia DNA. Mulţi aleşi pesedişti sunt în puşcării, alţii sunt anchetaţi, preşedintele executiv, Liviu Dragnea, e trimis în judecată, Sebastian Ghiţă ar putea ajunge din nou, la parchet, purtătorul de cuvânt al partidului e pus sub acuzare, socrul premierului Ponta e urmărit penal, iar, în antecamera sa din guvern, baronul Duicu făcea trafic de influenţă. Toţi aceştia se vor grăbi să scape de închisoare, dar şi să-şi asigure condiţii optime pentru afaceri murdare.
Libertate pentru baronii penali. Partidul a mai încercat o dată să-i scoată din închisoare şi să-i protejeze pe baronii încă liberi, supunând la vot în aşa numita „marţea neagră” legile amnistiei şi graţierii. A eşuat din cauza liberalilor, care s-au răzgândit, dar intenţia a rămas şi este posibil ca, după alegeri, să încerce a doua oară.
7.   Daca tot s-a vorbit anterior de Ponta si Basescu trimis de
(25 oct 2014, 18:27:34
Desfiinţarea ANI. Nedorită încă din faşă, Agenţia de Integritate – creaţie a Moncăi Macovei – a reuşit să-i sâcâie pe aleşi, numărându-le rudele angajate la propriile cabinete, contractele cu statul ale firmelor de familiie, consiliile de administraţe în care mai prestau etc.
Legi cu dedicaţie. Pesediştii au o mai lungă şi mai bogată experienţă în domeniu, decât colegii lor din alte partide, şi nu se jenează să-şi afişeze dedicaţia. Gabriela Firea a modificat o lege în folosul soţului primar, deputatul Eduard Martin a muncit la alta (colectarea deşeurilor), ce avantajează marile firme de salubritate, el însuşi fiind acţionar la una, iar 127 de parlamentari PSD, UNPR şi PPDD au lucrat Codul Silvic în favoarea dezvoltatorilor imobiliari, permiţâdu-le să defrişeze cât vor. Deşi pare imposibil după două decenii de jaf, în România a mai rămas mult de furat, de la păduri până la contracte atât de umflate că numai comisionul de intermediere se ridică la 9 milioane de euro (vezi dosarul Microsoft). Un act normativ bine ticluit, precum ordonanţa din 2012, care ridică la 100 de mii de euro plafonul contractelor atribuite fără licitaţie, face ca banii statului să se scurgă în conturile politicienilor şi amicilor lor, simplu şi fără riscuri.
8.   Comentariu trimis de
(25 oct 2014, 19:27:28
Dragi romani dupa cum ati votat asa aveti oricum va meritati soarta.😠😂
9.   Repulsie trimis de
(25 oct 2014, 22:15:30
Da, radumamii e PNL-ist. Mare lucru daca nu-i chiar baisanu. Raducule, n-am uitat cum il pupai in dos pe Ponta acum 2 ani si-i săreai in beregata lui basescu. Dar viața m-a învățat unlucru : omul are dreptul sa fie curva , dar va plăti acest lucru. Prin urmare cred ca poți sa fii curva cat vrei, viața ti-o va plăti . Si tie si lui nea Lungu. Diferența e ca ala se prostituează de partea psdului , tu ....de partea PNL-ului. Imi provoci atâta repulsie ca de multe ori sar sa citesc si alte comentarii , ale unor oameni onesti....comentarii care poate ca ar merita citite.
10.   Tenismenul Ponta trimis de
(26 oct 2014, 08:22:27
*Serena Williams:Cum puteam s-o bat pe Simona Halep daca domnul Ponta n-a fost la meci?Am jucat prost la inceputul meciului si am sperat ca domnul Ponta va da o ordonanta de urgenta de 20 de minute prin care va anula forma maxima a Simonei.Cel puțin asta am înțeles că i-a promis lui Joe Biden la telefon. Am așteptat și în al doilea set și până să se întâmple ceva, s-a terminat meciul. Un mincinos, ca mai!
*Conform ultimelor masuratori realizate de CURS,Simona Halep a fost antrenata de Victor Ponta.
*Prin eforturile susținute ale echipei de campanie, ale Simonei Halep și mai ales ale românilor mândri, Victor Ponta a reușit să adune 4.558.902.443 de fani. Fiecare dintre ei va primi zilele astea un e-mail cu un kilogram de zahăr și un litru de ulei. Însuși Mark Zuckerberg, cu 30.569.000 de followeri, a contactat deja team-ul lui Ponta, pentru a-și mai face rost de niște prieteni.
* Simona Halep ii va multumi lui Ponta pentru toate urarile de bine de pana acum votandu-l pe Iohannis
*Simona a trebuit sa suporte urletele Șarapovei, a trebuit sa lupte cu mușchii lui Williams, iar (echipa lui) Viorel stă la TV cu punga de popcorn în brațe și fura like-uri.
11.   PSD te iubim trimis de
(26 oct 2014, 08:27:04
*Automatul de cafea de pe holurile DNA are, începând de luni, un nou buton: „Membri PSD“.
*PSD a ajuns să aibă majoritate mai mare la Jilava decât în Parlament.
La următorul congres național al PSD vor fi alegeri și pentru funcția de șef de celulă.
Pesediștii cu patru-șase case sunt debusolați: cine stabilește, la o adică, în care casă își vor ispăși arestul la domiciliu?
Duicu a fost trimis în arest la domiciliu ca să-i elibereze patul lui Hrebenciuc.
Bine că nu s-a căsătorit EBA cu Hrebenciuc Jr., că acum Băsescu avea și cuscrul în pușcărie!
Ca să aibă loc pentru toți pesediștii anchetați de DNA, Jilava se va muta cât de curând în Catedrala Mântuirii Neamului.
Cică la Jilava au apărut deja afișe electorale ale lui Ponta cu „Marea unire a tuturor pesediștilor“.
12.   PSD te iubim trimis de
(26 oct 2014, 08:41:47
*Pentru a-si asorta numele cu caracterul,ar trebui sa-si schimbe numele in Gabriela Vranceanu Fierea.
*La cum gandeste,doamna Firea ar trebui sa se inmulteasca prin fotosinteza.
*La cererea Gabrielei firea biroul presedintelui se va chema "Biroul Ovul".
*La urmatoarele alegeri candidatii nu trebuie sa mai aduca lista de semnaturi.Trebuie sa vina cu ecograful sotiei.
Nu-mi imaginez o pedeapsă mai mare decât să naufragiezi cu Gabriela Firea pe o insulă pustie. Pe gură, prin ochi, pe urechi sau pe nas răspândește ură. O ură mai distrugătoare decât acidul sulfuric.Organul ei dominant pare să fie fierea. Inima i-a fost extirpată, suflet nu are.Daca-ti ofera un mar refuz-o.Vei pati ca Alba ca Zapada.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei