Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2014 - Anul XIX, nr. 247 (5756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţă

Un tânăr de 23 de ani, mort după un accident provocat de un alt tânăr, beat şi fără permis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Frătăuţii Noi, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier produs de un şofer care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi care nu avea nici permis de conducere. Groaznicul accident s-a petrecut după miezul nopţii de marţi spre miercuri, la Bilca.   

Conform anchetei poliţiştilor rutieri, Cornel Muţuliga, în vârstă de 22 de ani, din comuna Frătăuţii Vechi, conducea pe drumul judeţean 178C, în interiorul comunei Bilca, o autoutilitară marca Iveco, cu numere de înmatriculare portugheze, având direcţia de deplasare spre Vicovu de Sus. Alături de conducătorul maşinii se mai aflau, în calitate de pasageri, Bene Pleşca, de 23 de ani, şi fratele acestuia, Marius Pleşca, de 29 de ani, ambii din Frătăuţii Vechi.

Potrivit primelor cercetări efectuate de lucrătorii de poliţie, după o curbă la stânga, şoferul autoutilitarei nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil umed şi ceaţă densă, astfel că a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat în şanţul de pe partea dreaptă şi a lovit frontal un podeţ, după care maşina s-a răsturnat. Şoferul a scăpat fără leziuni, însă cei doi pasageri au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi. La scurt timp, Bene Pleşca, tânărul de 23 de ani, a murit din cauza leziunilor grave, iar lui Marius Pleşca i s-a stabilit diagnosticul „contuzie dorsală”, pentru care va avea nevoie de 5-7 zile de îngrijiri medicale.

 

Şoferul va răspunde penal pentru trei infracţiuni

Şoferul care a provocat accidentul era în stare avansată de ebrietate, în urma verificării cu aparatul etilotest rezultând că avea o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Având în vedere consecinţele accidentului şi faptul că tânărul de la volan nu avea permis de conducere şi era sub influenţa alcoolului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a decis ca suspectul să fie reţinut şi prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă. Propunerea de arestare preventivă va fi analizată astăzi.

Faţă de Cornel Muţuliga s-a pus în mişcare acţiunea penală privind săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

 

Anchetatorii au mai stabilit că autoutilitara i-a fost încredințată conducătorului auto de către fratele acestuia, în vârstă de 18 ani, care va fi şi el cercetat penal.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr de 23 de ani, mort după un accident provocat de un alt tânăr, beat şi fără permis.
 Vizualizări articol: 3221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un tânăr de 23 de ani, mort după un accident provocat de un alt tânăr, beat şi fără permis5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei