Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2014 - Anul XIX, nr. 203 (5712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Informaţii confidenţiale

Schimbările de la vârful şcolilor din judeţ, „top secret” la Inspectoratul Şcolar Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mandatele a peste 250 de directori plini şi directori adjuncţi din cadrul şcolilor sucevene au expirat duminică, conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava fiind cea în măsură să prelungească detașărileîn interesul învăţământului ale managerilor.

Schimbări în structura conducerii şcolilor au fost operate în toate judeţele ţării, subiectul „remanierilor” din învăţământ fierbând în această perioadă.

Scenariul e cu totul diferit la Suceava, unde înlocuirile pe posturile de la vârful unităţilor şcolare din judeţ par să fie informaţii clasate „top secret”.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava dau din umeri, în vreme ce şeful instituţiei, insp. Gheorghe Lazăr, refuză comunicarea cu presa.

Singura informaţie a venit din partea adjunctei instituţiei, insp. Gabriela Scutaru, aceasta specificând că „schimbările au fost puţine”, cei mai mulţi dintre directori fiind reconfirmaţi în funcţie.

Certe sunt doar câteva nume de unităţi şcolare care vor începe anul şcolar cu oameni noi la cârmă, dat fiind faptul că cei care au fost pe fotoliul de conducere în anul şcolar 2013-2014 s-au pensionat. 

La nivelul județului își desfășoară activitatea peste 250 de directori şi directori adjuncţi. Ultimul concurs pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct a fost organizat în luna noiembrie a anului 2008. În prezent, la nivelul judeţului nu există nici un director (sau director adjunct) numit în funcţie în urma susţinerii unui concurs, toţi managerii şcolari fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului. Mandatele ultimilor directori care au susţinut concurs au expirat până la finele anului trecut.

 

Directori noi

În cazul câtorva unităţi, directorii sau directorii adjuncţi sunt la vârsta pensionării şi nu au mai solicitat prelungirea activităţii, motiv pentru care au fost înlocuiţi de la 1 septembrie.

Din toamnă, vor avea directori noi, pe motiv de pensionare a celor care au fost directori până în prezent, următoarele şcoli – Şcoala Gimnazială Nr. 3 Marginea, Şcoala Gimnazială Corocăieşti, Şcoala Gimnazială Stulpicani, Grădiniţa cu Program Prelungit “Căsuţa Piticilor” Gura Humorului. Totodată, alţi doi directori adjuncţi vor fi înlocuiţi, de la Şcoala Gimnazială Bosanci şi de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, aceştia pensionându-se tot de la începutul lui septembrie.

De cealaltă parte, alţi trei directori plini revin, din toamnă, la cârma şcolilor, după ce au ajuns la finalul concediului de maternitate. Este vorba despre managerii următoarelor unităţi – Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, Şcoala Gimnazială Pleşeşti Vultureşti şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus.

 

Ministerul Educaţiei a anunţat, la Suceava, organizarea de concursuri pentru directori

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat săptămâna trecută, la Suceava, că, începând din anul şcolar 2015-2016, toate posturile de conducere din învăţământ vor fi ocupate exclusiv în urma susţinerii unui concurs.

Acesta a menţionat că „din ianuarie, într-o primă fază, vor începe concursurile de inspectori”.

După acestea, ministrul de resort are în vedere organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori de licee (peste 1.000 de persoane, la nivel naţional), urmând ca într-o ultimă fază să fie organizate concursurile pentru directorii celorlalte unităţi.

„Obiectivul nostru este ca la 1 septembrie 2015 toate funcţiile de conducere să fie ocupate prin concurs. Nu e o procedură deloc simplă. Sunt 6.800 de unităţi cu personalitate juridică, avem cluburi şcolare sportive, inspectorate judeţene. În total vorbim de peste 10.000 de funcţii de conducere în sistemul de educaţie”, a mai evidenţiat Remus Pricopie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbările de la vârful şcolilor din judeţ, „top secret” la Inspectoratul Şcolar Judeţean.
 Vizualizări articol: 3824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Schimbările de la vârful şcolilor din judeţ, „top secret” la Inspectoratul Şcolar Judeţean3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei