Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2014 - Anul XIX, nr. 203 (5712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programe de licenţă

175 de locuri fără taxă şi peste 1.000 cu plată, în sesiunea de admitere din toamnă a Universităţii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 8-19 septembrie, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează cea de-a doua etapă de admitere pentru programele de licenţă (zi, ID), masterat şi doctorat. Cât priveşte programele de licenţă, zi, instituţia scoate la concurs 175 de locuri bugetate şi 1.302 locuri cu taxă.

După admiterea din luna iulie, puţine sunt specializările unde au rămas neocupate locurile fără taxă. Cele mai multe locuri libere şi reportate pentru sesiunea din toamnă sunt la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management.

 

Locuri numeroase la cu taxă

Două facultăţi ale USV – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei – şi-au completat toate locurile bugetate încă din prima sesiune de admitere.

La Inginerie Alimentară mai sunt doar 5 locuri subvenţionate de la bugetul de stat, însă pentru fiecare din cele trei specializări ale facultăţii mai sunt suficiente locuri neocupate la cu taxă (58 la Ingineria produselor alimentare, 86 la Controlul şi expertiza produselor alimentare şi 40 la Protecția consumatorului și a mediului).

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, s-au reportat locuri finanţate de stat pentru specializările: Electronică aplicată (12 locuri), Energetică industrială (14), Inginerie economică (5), Automatică (5), Sisteme electrice (2). La acestea se adaugă numeroase locuri în regim cu taxă, pentru fiecare specializare.

La Facultatea de Istorie şi Geografie mai sunt locuri bugetate la Geografia mediului (9 locuri), Istorie (7), Asistenţă socială (4) şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (12), în schimb locuri în regim cu taxă sunt disponibile la toate specializările.

La Litere şi Ştiinţe ale Comunicării s-au reportat pentru sesiunea care debutează pe 8 septembrie 30 de locuri finanţate de stat. Locuri cu taxă sunt la toate specializările facultăţii.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică au mai rămas doar 3 locuri bugetate, adresabilitatea pentru programele facultăţii fiind foarte mare la sesiunea din vară. La Facultatea de Silvicultură mai sunt 3 locurile bugetate, la specializarea Ecologie şi protecţia mediului.

 

304 locuri pentru programele cu învăţământ la distanţă

La programele de licenţă pentru care se organizează şcolarizare la distanţă sunt disponibile 301 locuri pentru următoarele direcţii de studiu: Geografie (48 de locuri), Geografia turismului (35), Română- Franceză/Germană (32), Silvicultură (10), Administraţie publică (46), Asistenţă managerială şi secretariat (42), Contabilitate şi informatică de gestiune (32), Economia comerţului, turismului şi serviciilor (35), Administrarea afacerilor (24). Pentru Învăţământ la Distanţă (ID) toate locurile sunt cu taxă.

Pentru licenţiaţii care doresc să-şi continue studiile postuniversitare la USV sunt disponibile 64 de locuri bugetate şi 746 la cu taxă.

Locuri fără taxă la programele de master mai sunt la Facultăţile de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi Inginerie Electrică şi Ştiinţa calculatoarelor.

 

Calendarul sesiunii din toamnă

Candidaţii sunt aşteptaţi să-şi depună dosarele de înscriere în perioada 8-12 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor să se facă pe 15 septembrie. Înmatriculările sunt programate în intervalul 16-18 septembrie. Înmatricularea este obligatorie, iar candidaţii neînmatriculaţi îşi vor pierde statutul de beneficiar al unui loc cu sau fără taxă obţinut în urma etapei de înscrieri.

Afişarea rezultatelor finale are loc pe 19 septembrie

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 175 de locuri fără taxă şi peste 1.000 cu plată, în sesiunea de admitere din toamnă a Universităţii Suceava.
 Vizualizări articol: 1468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
175 de locuri fără taxă şi peste 1.000 cu plată, în sesiunea de admitere din toamnă a Universităţii Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei