Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2014 - Anul XIX, nr. 195 (5704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plan

Noul şef al Direcţiei Agricole Suceava vrea să relanseze Oficiul de Pedologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul director executiv al Direcţiei Agricole Suceava, inginerul agronom Vasile Irinel Costan, şi-a propus ca prioritate relansarea Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice, instituţie care în momentul de faţă există doar pe hârtie, mai având doar doi angajaţi şi fiind sub sechestru asigurător din cauza datoriilor foarte mari acumulate.

„Oficiul de Pedologie poate fi considerat un spital al pământului. Vin oameni care au nevoie de studii pedologice şi sunt nevoit să-i trimit la Botoşani. Caut soluţii pentru a găsi un spaţiu pentru instituţie, din ce avem deja disponibil, pentru a nu mai fi nevoie de bani pentru chirie”, a declarat Costan. El a dezvăluit că instituţia ar urma să funcţioneze cu doi pedologi, un şef de laborator şi un contabil, iar din primii doi se va alege şi directorul.

„E o schemă redusă, dar normală în condiţiile de acum. Pentru lucrări mai mari pot fi angajaţi pedologi zilieri ori cu contracte de colaborare pe perioadă determinată”, şi-a detaliat planurile Vasile Irinel Costan.

Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava se află într-un imens scandal financiar, legat pe de o parte de datoriile foarte mari la utilităţi, iar pe de altă parte de salariile pe care le-au avut foştii angajaţi, salarii mari care nu au fost încasate legal, s-a stabilit în urma unui control al Curţii de Conturi.

Ministerul Agriculturii i-a dat în judecată pe o parte din foştii angajaţi, în timp ce aceştia din urmă au deschis şi ei la rândul lor procese pentru salarii neplătite timp de mai bine de un an de zile şi lucrări executate care nu au mai fost plătite de minister.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul şef al Direcţiei Agricole Suceava vrea să relanseze Oficiul de Pedologie.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul şef al Direcţiei Agricole Suceava vrea să relanseze Oficiul de Pedologie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei