Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2014 - Anul XIX, nr. 195 (5704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Administrație

Consilierul PSD Tiberiu Maerean acuză Primăria Rădăuţi că realizează lucrări fără autorizaţie de construcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local PSD din Rădăuţi Tiberiu Maerean acuză faptul că primăria acestui municipiu realizează lucrări fără a avea autorizaţie de construcţie. Tiberiu Maerean a făcut referire la amenajarea unei zone pietonale pe str. Piaţa Unirii din Rădăuţi, investiţie pentru care ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de primărie în data de 12 august 2014, deşi autorizaţia de construire era expirată. El a explicat că Primăria Rădăuţi a emis o autorizaţie de construire pentru lucrările de amenajare a unei zone pietonale pe str. Piaţa Unirii, în data de 25 octombrie 2013, care avea termenul de valabilitate de şase luni. „Astfel, această autorizaţie de construire este expirată încă din luna aprilie 2014, motiv pentru care lucrările se realizează în mod ilegal”, a spus Maerean. El a arătat că lista neregulilor în cazul acestei investiţii a Primăriei Rădăuţi este mult mai lungă, plecând de la lipsa unei hotărâri a Consiliului Local pentru aceste lucrări, emiterea avizelor necesare pentru autorizaţia de construcţie, şi până la modul în care s-a predat către constructor terenul pe care va fi amenajată zona pietonală.

În primul rând, Tiberiu Maerean a arătat că autorizaţia de construire a fost emisă în data de 25 octombrie 2013, iar avizele necesare din partea companiilor de utilităţi, respectiv SC ACET SA, SC NORD GAZ SRL Rădăuţi, şi E.ON Moldova Distribuţie au fost emise ulterior acestei date.

Maerean a explicat că lucrările la amenajarea zonei pietonale ar trebui oprite, iar terenul trebuie adus la forma iniţială şi din cauza faptului că hotărârea Consiliului  Local Rădăuţi prin care s-a aprobat restricţionarea traficului auto pe str. Piaţa Unirii pe durata realizării investiţiei a fost atacată în instanţă de Prefectura Suceava.

Contactat telefonic, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce a atacat în instanţă această hotărâre deoarece face referire doar la restricţionarea traficului şi nu la schimbarea destinaţiei zonei respective, din stradă deschisă traficului rutier în zonă pietonală. El a adăugat că Primăria Rădăuţi nu ar mai trebui să continue să realizeze acele lucrări în condiţiile în care această hotărâre a Consiliului Local este suspendată.

„Ei au dat o hotărâre de consiliu pentru restricţionarea traficului, dar de fapt acolo este o închidere definitivă a traficului rutier şi schimbarea destinaţiei. Astfel, în acest caz era nevoie de o Hotărâre a Consiliului Local pentru schimbarea destinaţiei, care trebuie adoptată cu două treimi din voturile consilierilor”, a spus Sinescu.

 

Lucrările au fost subcontractate la un preţ cu peste 200.000 de lei mai mic decât în contractul iniţial

Pe de altă parte, consilierul PSD Tiberiu Maerean a declarat că nereguli există şi la modul în care s-a făcut predarea terenului către constructor pentru realizarea investiţiei. Maerean a explicat că prin procesul verbal de predare a amplasamentului, Primăria Rădăuţi a dat constructorului un teren aflat în domeniul public al statului. Consilierul PSD a arătat că pentru a fi în legalitate, era necesară adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local prin care acest teren să fie transferat din domeniul public în domeniul privat. Nu în ultimul rând, Tiberiu Maerean a semnalat faptul că iniţial, Primăria Rădăuţi a încheiat contractul de realizare a investiţiei cu firma Condacia SRL Botoşani, pentru o sumă de aproximativ 560.000 de lei, iar ulterior, această companie a subcontractat lucrările către o altă firmă, SC Bader SRL, pentru o sumă de doar 305.000 de lei. „Mă întreb ce lucrare vom avea la acest preţ”, a mai spus Tiberiu Maerean.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, a spus că din informaţiile pe care le are lucrarea pentru amenajarea acestei zone pietonale are autorizaţie de construcţie, iar informaţii mai multe despre acest lucru are viceprimarul Dumitru Ciobotariu. Acesta ne-a declarat la telefon că investiţia are o nouă autorizaţie de construcţie şi, la rândul său, ne-a sfătuit să-l sunăm pe directorul tehnic al primăriei pentru mai multe informaţii. În discuţia pe care am avut-o cu directorul tehnic al primăriei, acesta a spus că în mod sigur există autorizaţie de construcţie, adăugând că în vechea autorizaţie a apărut o eroare de redactare. El a precizat că în vechea autorizaţie s-a scris eronat că acest document este valabil şase luni, iar durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni, când în mod corect trebuia scris că autorizaţia este valabilă 12 luni, iar termenul de realizare a investiţiei este de şase luni. „A fost o eroare, inversându-se două cifre”, a spus directorul tehnic al primăriei. El a adăugat că este pe teren şi că ne poate oferi numărul noii autorizaţii de construire dacă revenim cu un telefon, însă la ora convenită telefonul era închis, nemaiputând fi contactat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul PSD Tiberiu Maerean acuză Primăria Rădăuţi că realizează lucrări fără autorizaţie de construcţie.
 Vizualizări articol: 2654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consilierul PSD Tiberiu Maerean acuză Primăria Rădăuţi că realizează lucrări fără autorizaţie de construcţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gica contra! trimis de
(23 aug 2014, 11:43:22
Se putea ca acest trepadus sa nu sara ca un purice si sa fie contra la or ce se face in oras. M-am saturat de atatea certuri si scandaluri, iscate pe fond politic. Oameni care sunt cu adevarat culti si civilizati , se preocupa pentru binele celor care iau ales , indiferent in ce climat politic isi desfasoara activitatea. Acest trepadus vrea sa readuca lucrarea la starea initiala, pentru el cred ca s-ar potrivi sa fie readusa in epoca neolitica si acolo cred ca iar fi locul in care s-ar simti intradevar in largul sau.
2.   De acord cu moderat trimis de
(23 aug 2014, 13:57:22
Ai perfecta dreptate

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei