Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2014 - Anul XIX, nr. 117 (5626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Ajutoarele sociale, suspendate pentru cei care nu şi-au plătit taxele şi impozite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajutoarele sociale vor fi suspendate din această lună pentru cei care au restanţe la plata taxelor şi impozitelor. Mai exact, este vorba de plata ajutorului social care se acorda pentru luna aprilie, care nu mai ajunge în buzunarele asistaţilor social care nu şi-au achitat datoriile către bugetul local, pe anul trecut.

Conform Legii 166/2012, cei care primesc ajutor social, alocaţie pentru susţinerea familiei sau indemnizaţie pentru creşterea copilului trebuie să achite taxele şi impozitele pentru bunurile pe care le deţin în proprietate  pentru a-şi menţine aceste drepturi.

Verificarea îndeplinirii obligaţiei de plată se realizează anual, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, pentru obligaţiile de plată către bugetul local aferente anului anterior.

„În cazul în care se constată că au datorii, aceştia sunt înştiinţaţi şi au la dispoziţie trei luni de graţie în care pot achita restanţele, fără a fi afectaţi la plata ajutoarelor sociale”, a precizat şefa Direcţiei de Asistenţă Socială, Narcisa Marchitan.

Termenul limită de achitare a obligaţiilor de plată este 31 martie a fiecărui an, dată după care ajutoarele sociale ale datornicilor se suspendă pe o perioadă de cinci luni, începând cu drepturile aferente lunii aprilie.

În municipiul Suceava sunt nouă cazuri de beneficiari ai ajutoarelor sociale cărora li s-a suspendat acest drept, pentru neplata taxelor şi impozitelor.

Iniţial, numărul celor care riscau să piardă banii de la stat era mai mare, dar, în urma înștiințărilor primite de la primărie, mulţi s-au achitat de obligaţii, pentru că altfel aveau mult mai mult de pierdut.

Într-unul din cazuri, plata dărilor locale s-a făcut după expirarea termenului limită.

Totuşi, respectivul beneficiar de ajutor social a fost repus în plată, după ce, conform legii, s-a achitat de obligațiile către bugetul local în perioada de suspendare.

În cazul familiilor, venitul minim asigurat este de 255 lei pentru familiile formate din două persoane, 357 lei pentru familiile formate din trei persoane, 443,5 lei pentru familiile formate din patru persoane şi 527 lei pentru familiile formate din cinci persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoarele sociale, suspendate pentru cei care nu şi-au plătit taxele şi impozite.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ajutoarele sociale, suspendate pentru cei care nu şi-au plătit taxele şi impozite5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei