Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Prefectura, parteneră în proiectul "Sănătatea prin prevenire şi informare" al Asociaţiei Sukar Rromano

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instituţia Prefectului este parteneră alături de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Primăria comunei Valea Moldovei şi Primăria comunei Ciprian Porumbescu în proiectul „Sănătatea prin prevenire şi informare” al Asociaţiei Sukar Rromano, proiect finanţat de Agenţia Naţională pentru Romi, în contextul Anului European al Cetăţeniei. Anunţul a fost făcut de coordonatorul proiectului, Alina Iuliana Stan, consilier al Prefecturii Suceava pe probleme de romi.

“Asociaţia Sukar Rromano este o organizaţie nonguvernamentală care are ca misiune promovarea dialogului social, participarea şi implicarea comunităţilor de romi în structurile de luare a deciziilor privind politicile de incluziune a cetăţenilor români de etnie romă, prin îmbunătăţirea comunicării între structurile administrative şi comunităţile de romi”, a explicat Alina Iuliana Stan.

  

300 de romi din Valea Moldovei şi Ciprian Porumbescu vor beneficia gratuit de analize medicale

Obiectivul principal al proiectului “Sănătatea prin prevenire şi informare” îl constituie creşterea accesului romilor din judeţul Suceava, şi anume din comunităţile Valea Moldovei şi Ciprian Porumbescu, la serviciile publice de sănătate în contextul Anului European al Cetăţeniei, pentru implementarea Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2012-2020.

“Obiectivele specifice sunt: evaluarea stării de sănătate pentru 300 de persoane de etnie romă prin efectuarea unui set de analize, creşterea nivelului de adresabilitate la serviciile de asistenţă medicală primară şi de specialitate a persoanelor de etnie romă din cele două comunităţi din judeţul Suceava, creşterea nivelului de informare cu privire la importanţa educaţiei pentru sănătate în rândul persoanelor de etnie romă din cele două comunităţi din judeţul Suceava”, a adăugat coordonatorul de proiect.

Alina Iuliana Stan a subliniat că proiectul se adresează unui număr de 300 de persoane din cele două comunităţi, cărora li se vor efectua analize medicale, vor fi diagnosticaţi medical, vor fi  îndrumaţi spre medicii specialişti pentru rezolvarea problemelor de sănătate depistate şi vor fi consiliaţi pentru a se înscrie pe listele medicilor de familie.

“De asemenea, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava se va iniţia o campanie de informare asupra importanţei sănătăţii. Aceste activităţi sunt menite să contribuie la îmbunătăţirea efectivă a stării de sănătate actuală a membrilor celor două comunităţi”, a încheiat coordonatorul proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura, parteneră în proiectul "Sănătatea prin prevenire şi informare" al Asociaţiei Sukar Rromano.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prefectura, parteneră în proiectul "Sănătatea prin prevenire şi informare" al Asociaţiei Sukar Rromano5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei