Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2010 - Anul XV, nr. 68 (4359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proteste dascăli

Relaxare printre elevi, după ce profesorii au anunţat că nu mai trec notele în catalog

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestul dascălilor şi măsura de a nu mai trece notele în catalog este motiv de bucurie printre elevii suceveni, care spun că sunt mai relaxaţi la ore.

Dascălii au început săptămâna cu o primă atitudine de protest şi de ieri au anunţat că nu vor mai trece nici o notă în catalog. Cu toate acestea, profesorii spun că nu au renunţat să-i evalueze pe elevi prin lucrări de control sau prin ascultare. „Activitatea la clasă decurge normal, chiar dacă de la sindicate ni s-a recomandat să nu mai notăm. Elevii sunt în continuare evaluaţi, notele le trec într-un carnet şi apoi vor fi puse şi în catalog”, a  declarat un cadru didactic de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava.  

Fiecare dascăl are un caiet al profesorului în care ţine evidenţa tuturor elevilor pe care îi are la clasă. Elevii se simt însă mult mai relaxaţi ştiind că profesorul nu mai vine la ore cu catalogul. „Astăzi nu ne-au ascultat şi chiar ne-au spus că toate notele pe care le vom lua în perioada următoare nu vor fi trecute în catalog”, a declarat Silviu Bighiu, elev la Şcoala Generală Nr. 4 din municipiul Suceava.

 

Pe 22 aprilie, grevă generală de o zi

Liderul profesorilor suceveni din Sindicatul Judeţean „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica, a declarat că „măsura de a nu trece notele în catalog a fost aplicată de astăzi (nr. de ieri) în cele mai multe dintre şcolile din Suceava, iar de astăzi au anunţat şi alte unităţi de învăţământ că vor face la fel”. Potrivit lui Constantin Cernica, ideea de a nu trece notele în catalog este o măsură preventivă, în eventualitatea în care profesorii vor ajunge să declanşeze greva generală pe perioadă nedeterminată.

„Notele vor fi trecute în caietul profesorilor, evaluarea elevilor se face la fel, însă notele şi calificativele nu se trec în catalog, pentru ca astfel, dacă se ajunge la grevă generală, să nu poată fi încheiate mediile”, a mai menţionat Constantin Cernica.

Toată săptămâna aceasta, protestele cadrelor didactice înseamnă refuzul de a consemna notele şi calificativele în catalog. Săptămâna se va încheia însă cu o grevă japoneză de două ore care va avea loc vineri, în intervalul orar 8:00-10:00. Atât profesorii, cât şi elevii vor fi în clase, însă nu vor avea loc activităţi didactice. Constantin Cernica a anunţat că „în calendarul naţional al mişcărilor de protest a intervenit o modificare, iar cadrele didactice vor intra în grevă generală de o zi pe 22 aprilie 2010. Dacă nici după greva generală de o zi probleme cadrelor didactice nu vor găsi rezolvare, dascălii sunt decişi ca la începutul lunii iunie să declanşeze grevă generală pentru o perioadă nederminată”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Relaxare printre elevi, după ce profesorii au anunţat că nu mai trec notele în catalog.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Relaxare printre elevi, după ce profesorii au anunţat că nu mai trec notele în catalog5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei