Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare oficială

Severin Tcaciuc cere să fie judecat în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După trei luni petrecute în Penitenciarul Botoşani, Severin Tcaciuc vrea să fie eliberat. Controversatul om de afaceri a formulat această cerere în cursul zilei de ieri, în faţa magistraţilor de la Judecătoria Suceava, precizând că a ispăşit deja două treimi din pedeapsă.

 

La termenul de ieri al procesului în care Severin Tcaciuc a cerut rejudecarea în două dosare în care s-a dispus extrădarea sa din Austria şi unde s-au dictat deja condamnări definitive şi irevocabile, magistraţii au luat act de o nouă cerere. În cuvântul pe care judecătoarea i l-a oferit, Severin Tcaciuc a solicitat să fie pus în libertate.
„Două treimi din pedeapsă este deja executată. Mai am două-trei luni până urmează să fiu pus în libertate şi nu prezint un risc. Oricum, nu m-aş eschiva să fac pedeapsa”, şi-a justificat cererea controversatul om de afaceri.
Vasile Brânză, avocatul ales de Severin Tcaciuc, a întărit această idee şi a adăugat că „acceptarea cererilor de rejudecare îl aduce pe clientul meu în sfera prezumţiei de nevinovăţie, iar pe cale de consecinţă ar trebui suspendată total sau parţial executarea pedepsei”.
Mai mult, avocatul Brânză a menţionat că pe rolul Judecătoriei Botoşani există o cerere de întrerupere a pedepsei pe motive medicale, motivată de starea de sănătate a lui Severin Tcaciuc şi de faptul că acesta are nevoie de intervenţie specială la proteze, operaţiune care nu se poate realiza în reţeaua Penitenciarelor din România.
Procurorul de şedinţă a replicat, precizând că rejudecarea dosarelor nu este obligatorie, iar în timpul proceselor Severin Tcaciuc a beneficiat de un proces echitabil şi în care i s-au respectat toate drepturile.

 

Severin vrea să scrie o carte despre viaţa în închisoare

Avocatul Vasile Brânză a motivat şi lipsa lui Severin Tcaciuc de la procesele în care a fost condamnat şi acum solicită rejudecarea.
„Nu mai era în siguranţă în România pentru că instanţele de recurs îl eliberau, iar în aceeaşi zi reprezentanţii Parchetului emiteau un nou mandat de arestare preventivă. Clientul meu a fost hărţuit şi nu întâmplător dosarele sale au fost strămutate în alte localităţi din ţară”, a spus Brânză.
Severin Tcaciuc a susţinut opiniile avocatului său şi nu a ezitat să se plângă de condiţiile grele din puşcărie, „pe care le voi descrie într-o carte”.
După ce a ascultat poziţiile tuturor părţilor implicate, magistraţii au decis să se pronunţe asupra cererilor de rejudecare pe data de 2 decembrie. Cât priveşte solicitarea de punere în libertate, aceasta se va lua în discuţie doar dacă cererile de rejudecare sunt acceptate.

 

Pentru ce a fost condamnat Severin Tcaciuc

Severin Tcaciuc a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru infracţiuni de evaziune fiscală, prin aceea că în perioada martie-noiembrie 2000, prin mijloace frauduloase, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cu suma de 5,025 miliarde de lei vechi, plus majorări şi dobândă. Operaţiunile clandestine cu produse petroliere s-au derulat prin intermediul firmei SC Severin SRL Bosanci. În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi Ioan Moroşan, fost contabil şef al firmelor lui Severin Tcaciuc.
Al doilea dosar în care Severin Tcaciuc cere rejudecarea priveşte infracţiunile comise în calitate de administrator al SC Caravan SA Fălticeni. Condamnarea priveşte infracţiunile de evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii. Cea mai mare pedeapsă în acest caz a fost de doi ani de închisoare, iar magistraţii au stabilit şi faptul că Severin Tcaciuc are de plătit către bugetul de stat aproape 3,5 miliarde de lei vechi, la care se adaugă majorări de întârziere şi dobânda legală aferentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc cere să fie judecat în libertate.
 Vizualizări articol: 1769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Severin Tcaciuc cere să fie judecat în libertate3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Pana la lacrimi" trimis de
(24 nov 2009, 20:29:41
Ptr "magarii",probabil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei