Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Poziţie

Şeful DSP Suceava îl vrea tot pe Dorin Robu la şefia Spitalului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, şi-a manifestat intenţia de a-l păstra la conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi pe juristul Dorin Robu, în ciuda opoziţiei ministerului de resort, care săptămâna trecută l-a destituit din funcţie.

În conferinţă de presă, Lăzăreanu a declarat că „sunt mulţumit de activitatea desfăşurată de Dorin Robu” şi că în momentul în care vine decizia de la Bucureşti „tot pe el îl numesc la şefie, cu titlu interimar”.

 

Lăzăreanu: „Consider că şi-a făcut datoria”

Medicul a explicat că propunerile de numire a noilor manageri de spital, care trebuie să-i înlocuiască pe cei ale căror contracte au încetat în urma rezultatelor evaluării activităţii, sunt făcute de conducerile DSP, iar el îl va nominaliza tot pe Dorin Robu deoarece, în opinia sa, acesta şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.

„A fost demis pentru că a tratat mai mulţi bolnavi decât prevedea contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, lucru ce mi se pare incorect, întrucât bolnavii vin la spital atunci când se îmbolnăvesc şi nu după cum s-a negociat cu CAS. Este un manager bun şi consider că şi-a făcut datoria. El nu poate să ţină bolnavii la poartă şi să-i lase să moară, fiindcă a depăşit cifra contractată. Într-o lună poate să aibă 1.000 de pacienţi, iar în alta numai 500. Nu a avut datorii la sfârşitul anului, mâncarea a fost bună, s-au făcut investiţii, iar pacienţii au fost mulţumiţi. În plus, la Spitalul Rădăuţi, s-a reabilitat morga cu resurse proprii, deşi banii trebuiau asiguraţi de primărie. Celălalt motiv pentru care a fost depunctat, respectiv faptul că a cerut mai târziu renegocierea indicatorilor, nu mi se pare o problemă gravă”, a afirmat şeful DSP Suceava.

 

De ce a fost demis Dorin Robu

Ministerul Sănătăţii a prezentat săptămâna trecută rezultatele evaluării managerilor de spitale efectuate în luna martie de Direcţiile de Sănătate Publică, iar potrivit unei liste publicate pe internet încetează contractul de management al directorului Spitalului din Rădăuţi, juristul Dorin Robu, care a obţinut calificativul „nesatisfăcător”. Acesta a fost depunctat pe motiv că a depăşit costul pe zi de spitalizare şi a solicitat prea târziu renegocierea indicatorilor, adică în luna februarie 2009, deşi trebuia să facă acest lucru în decembrie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful DSP Suceava îl vrea tot pe Dorin Robu la şefia Spitalului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şeful DSP Suceava îl vrea tot pe Dorin Robu la şefia Spitalului Rădăuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei