Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neînţelegeri

Dispute între taximetriştii suceveni, de la numărul de maşini autorizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre taximetriştii suceveni se opun autorizării de noi taxiuri, care ar creşte şi concurenţa din domeniu, în vreme ce alţii cer cu insistenţă ca numărul acestora să crească, până la limita legal admisă.

Confruntată cu numeroase solicitări de autorizare de noi taxiuri, municipalitatea suceveană a organizat o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor suceveni, pentru a se pune de acord asupra eliberării de noi licenţe de taxi.

“Legea spune că trebuie să ne consultăm cu reprezentanţii taximetriştilor, în cazul în care se ia în discuţie eliberarea de noi autorizaţii de taxi. În prezent avem 44 de cereri pentru eliberarea unor astfel de autorizaţii, atât din partea unor societăţi comerciale, cât şi din partea persoanelor fizice. Tocmai de aceea am convocat o şedinţă cu cele două organisme care îi reprezintă pe taximetriştii suceveni – CNTR şi Asociaţia Naţională a patronatelor operatorilor de taxi. Spre surprinderea noastră, în vreme ce Asociaţia operatorilor de taxi e total de acord cu creşterea numărului de taxiuri, cei de la CNTR nici nu vor să audă, spunând că deja este haos în oraş cu atâtea taxiuri”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care se ocupă de autorizarea şi controlul taximetriştilor suceveni.

 

Patru taxiuri la mia de locuitori

În prezent, în municipiul Suceava circulă 257 de taxiuri autorizate, iar din data de 28 august, numărul acestora va creşte la 330, ca urmare a eliberării a 73 de noi autorizaţii.

Conform legii, în municipiul Suceava pot fi autorizate maxim 420 de taxiuri, această cifră fiind stabilită în baza reglementărilor legale, ce permit un număr de maxim patru taxiuri la o mie de locuitori.

În aceste condiţii, deşi părerile reprezentanţilor taximetriştilor sunt împărţite, este foarte posibil ca în perioada imediat următoare să se decidă eliberarea de noi autorizaţii de taxi, pentru toţi cei care au solicitat acest lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispute între taximetriştii suceveni, de la numărul de maşini autorizate.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dispute între taximetriştii suceveni, de la numărul de maşini autorizate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa fie cat mai multi ! trimis de
(25 aug 2008, 11:36:39
daca numarul taxiurilor creste au de castigat consumatorii,ca rezultat direct al cresterii concurentei. Poate asa vom circula in conditii civilizate,la preturi rezonabile,cum se circula in marile orase si cum este normal.
1.1  RE: Sa fie cat mai multi ! trimis de
(25 aug 2008, 22:12:59
Poate ca lege concurentei ii va scutura un pic. In Suceava este cel mai mare pret pe km. DE CE ??? Totusi benzina are acelasi pret peste tot.
2.   Re trimis de
(25 aug 2008, 13:12:56
aia 44 circula si in prezent, m-ai iau aia de la primarie putina spaga.

3.   Hotaraste trimis de
(25 aug 2008, 22:27:25
toate masinele de peste 10 ani au prioritate , fara aer conditionat ,ca de ..e frig afara,toti soferii sa aiba peste 60 de ani ( sa fie pensionarii), iar cei care au strans cureaua sa -si cumpere o masina noua sa aiba o activitate cat de cat (tinerii) ar trebui sa mai astepte sa ajunga si ei pe la 60 de anii

.nu inteleg cum primaria a atestat niste mosnegii care abia se tin pe picioare care au casa si pensii si pe cei tinerii nu ai ajuta cu nimic,catii dintre pensionarii cu rable o sa mai avem in suceava?

4.   Gasca de la camera 42 Primarie trimis de
(25 aug 2008, 23:32:45
Conform legii, punctajul de departajare pt.autorizare taxi e clar: gasca puncteaza dupa legea ei(primar,sef serviciu,sponsori la partid,amant etc.). Spaga,interesele de grup,datorii politice,promisiuni(primar) si minciuna puncteaza si aduna puncte in Primaria Suceava. P.F. si P.J. onesta,corecta si cu respect fata de lege este naiva crezand ca legea e drepta si se aplica la fel pt. toti. Dar.......cainii latra caravana trece!!!!!!!!! Oare pana cand????? Vin alegerile :20 autorizatii pt. gasca, pana cand d-le viceprimar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei