Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Imprimeurile florale, la modă în această primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imprimeurile florale revin în atenţia designerilor vestimentari, fiind prezente în toate colecţiile propuse pentru primăvara 2008.

Moda pentru sezonul actual vă oferă posibilitatea de a alege dintre nenumărate variante de imprimeuri florale. Piesele vestimentare care sunt puse în evidenţă de aceste imprimeuri sunt rochiile. Potrivite pentru orice ocazie, rochiile vor face furori prin imprimeuri cu flori de câmp sau exotice, mari sau mici, colorate sau monocrome.

Cu 50 de ani în urmă, imprimeurile florale au devenit din nou extrem de căutate, după ce timp de aproape un secol la modă fuseseră materialele uni. Stofele şi ţesăturile cu flori au fost mai puţin favorizate după 1830, însă, în anii ’50, florile au revenit în forţă, iar acum, designerii îşi concentrează atenţia asupra acestor materiale.

 

Forme şi culori în această primăvară.

Multe dintre dumneavoastră evită să se afişeze cu rochii cu astfel de imprimeuri pentru că ţesăturile cu flori sunt greu de asortat într-o manieră care să nu deranjeze din punct de vedere cromatic. Având în vedere că mari creatori de modă, precum Elie Saab, Jean-Paul Gaultier, Christian Lacroix, Kenzo sau Stella McCartney au mizat pe flori pentru acest sezon, nu mai staţi pe gânduri şi încercaţi o astfel de ţinută.

Colecţiile marilor case de modă pun accentul pe o explozie de culori. Modelele grafice primăvăratice sunt prezente în colecţiile designerilor renumiţi, fie că este vorba de Karl Lagerfeld, cel care nu foloseşte aproape deloc imprimeurile florale şi care nu tolerează decât cameliile, fie că vorbim despre colecţiile Escada sau Balenciaga.

Pe această „câmpie” cu flori putem distinge două stiluri: cel al „florilor stilizate”, care prezintă motive simplificate, şi cel „liberty”, care adună diverse tipuri şi dimensiuni de flori. Culorile sunt vii, strălucitoare, aducând aminte de vacanţă: verde anason sau verde junglă, galben, portocaliu, fucsia, roşu corai, violet închis, bleumarin şi turcoaz.

 

Cum să purtaţi imprimeurile florale.

Pentru a nu face vreo greşeală vestimentară, combinaţi rochii înflorate şi transparente, accesorizate cu centuri late, tip corset, cu o haină foarte sobră. Sau purtaţi rochia fără haină, doar cu o poşetă şic.

Dacă doriţi să îmbrăcaţi o bluză cu imprimeu floral, o puteţi purta cu o tunică din muselină cu volum nedefinit şi pantaloni strâmţi sau tip şalvar, dintr-un material fluid. Ori puteţi opta pentru o fustă lungă cu imprimeu floral şi colorat, pe care să o asociaţi cu un top uni negru sau în culoarea dominantă a imprimeului.

Există o soluţie şi pentru cele mai timide dintre dumneavoastră, care nu au curajul să opteze pentru hainele înflorate: puteţi să purtaţi un singur accesoriu, un fular, pantofi sau o geantă cu imprimeu floral.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imprimeurile florale, la modă în această primăvară.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imprimeurile florale, la modă în această primăvară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei