Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 170 (8394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Marinarii de la Malta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când citești o știre despre un meci ajuns la loviturile de departajare, în care se înscrie gol la fiecare din primele 27 de șuturi, parcă îți vine să arunci la coș toate statisticile și teoriile. Cum adică, de 27 (douăzecișișapte!) de ori la rând nu s-a găsit un jucător care să dea pe lângă poartă, să dea peste, să dea în bară, în orice bară din alea trei?! Ei bine, iată că nu. Și nici portarii nu s-au învrednicit să apere, asta dacă nu socotim acea paradă clonă a postărilor virale, unde portarul respinge în plan relativ vertical, fuge să se dea peste cap de bucurie, în timp ce mingea se întoarce implacabil spre poartă. Căci da, s-a întâmplat și asta la meciul dintre Glentoran, adică o echipă nord-irlandeză de care desigur că am auzit cu toții, și... Gzira United, de care nu știu câți dintre dumneavoastră au auzit, că eu unul mărturisesc că nu! Iar când cauți pe Google afli că Gzira este un mic oraș portuar din... centrul Maltei! Trebuie un serios efort de imaginație că să-ți imaginezi un oraș portuar situat în mijlocul unei insule, dar nu pe măsura scenariului după care s-a desfășurat respectiva partidă. Asta pentru că loviturile de departajare n-au fost totul... În timpul primei reprize, un fotbalist nord-irlandez a reușit totuși să rateze un penalty, ca un exemplu de ”așa nu” pe care și l-au însușit perfect cei 22 de fotbaliști care au făcut un tur complet de lovituri câștigătoare. Dar înainte de asta, deși dominați copios (0-8 la cornere!), maltezii reușiseră să deschidă scorul și chiar să scape în câștigători până în minutul 90 +... 13, când gazdele au izbutit egalarea pe care s-a construit apoi povestea descrisă mai sus! Toate acestea s-au desfășurat sub egida noii competiții europene numite atât de inspirat Liga Conferinței. Acolo unde să facă bine să se teamă marinarii de la Malta, fie ei și din centrul insulei, că intrăm și noi în luptă cu-alea patru echipe, ”puse una peste alta”!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marinarii de la Malta.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Marinarii de la Malta5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei