Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 165 (8389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


S-au rânduit bine lucrurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Între 6-1 Djokovic în setul 1 și 6-1 Alcaraz în setul 3 e o întreagă istorie. Și nu numai a meciului ăsta, ci a tenisului! Sau, ca să nu folosesc vorbe așa mari, măcar a istoriei turneului de la Wimbledon. Federer își menține regatul, ultimul său regat, în fața asaltului furios al lui Nole și desigur că așa este drept. Pentru ceea ce a însemnat în acest sport ”Big Three”, ar fi fost nedrept să nu aibă fiecare regatul său. Dar revenind la finala din 2023, Carlos Alcaraz a făcut echilibristică pe marginea prăpastiei până la 5-5 în tie-break-ul setului secund, când mă gândeam că trebuia să iște ceva cu adevărat extraordinar pentru a câștiga cele două puncte care îl păstrau în meci. Și da, s-a întâmplat asta. A obținut mingea de set, dar urma serviciul lui Nole și m-am gândit atunci că ar fi bine ca sârbul să pună primul în teren, căci pe serviciul doi, cu kick, returul spaniolului survolase în prea dese rânduri linia de fund. Și chiar așa a fost, serviciu spre exterior, teoretic nereturnabil, dar care i-a prilejuit lui Carlito returul la instinct, așadar ceva înnăscut, iar nereturnabilul s-a metamorfozat în decisiv, dincolo! Aș încerca totuși și o explicație tehnico-tactică pentru ceea ce s-a întâmplat în primele două seturi, vântul a influențat loviturile cu spin ale lui Alcaraz, în sensul că acesta a lovit mult mai plat pentru a nu pierde controlul, iar asta i-a făcut jocul prea riscant. Oricum, după 1-1 la seturi, geniul lui Alcaraz (să nu ne ferim de cuvinte!) s-a arătat din nou, câștigând puncte prin o mulțime de moduri, făcând parcă paradă! Ba chiar l-a luat valul în setul 4, băgându-l astfel pe Djokovic în joc, ceea ce pentru mulți, dacă nu cumva pentru toți ceilalți, ar fi fost fatal... În decisiv a reușit devreme break-ul necesar, cu acel passing care l-a făcut pe Nole să rupă racheta de stâlpul fileului, apoi și-a ținut aproape ireal game-urile de serviciu, cu servicii secunde de aproape 200 km la oră, unul din ele chiar as! Încununarea supremă a venit în ultimul game, pe care Alcaraz l-a început cu scurtă ratată, dar pe care l-a continuat ... (nu găsesc epitetul potrivit) tot cu scurtă, de data asta impecabilă. Și iată cum avem campion nou la Wimbledon pe modelul... Simona Halep 2019, adică favorit cert la Roland Garros care-și transformă eliminarea pe zgură în triumf pe iarba de la Londra! Sună familiar, s-a putut citi asta, tot aici, încă de acum o lună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au rânduit bine lucrurile.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
S-au rânduit bine lucrurile5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei