Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 255 (7867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cupa României? Ce-i aia!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremurile mai de demult, adică de până cum vreo 30-40 de ani, aveau în plan sportiv nu numai o anumită ordine şi rigurozitate, dar şi un farmec dispărut în întregime şi definitiv de când tot ce mişcă pe gazon, în săli, pe piste etc.se măsoară în bani şi iarăşi bani, în munţi de bani, la care acum mai puţin de jumătate de secol nu puteai nici măcar să te gândeşti. În fotbal existau două mari competiţii, la noi şi în restul continentului: campionatul şi cupa naţională. Câştigătoarele campionatului jucau apoi în Cupa Campionilor, competiţia supremă continentală, cea pe care a câştigat-o Steaua în 1986, după finalaaia neverosimilă contra Barcelonei, la Sevilla, decisă la penalty-uri de departajare după 120 de minute de scor alb, cu acest prilej Helmuth Duckadam intrând în Guinness Book cu un record imposibil de bătut: a apărat toate cele 4 lovituri de la 11 m! Reţineţi: nu într-un turneu amical, ci în finala Cupei Campionilor, şi trase nu de jucătorii Slaviei Sofia, ci de ai Barcelonei! Cupa României trimitea câștigătoarea în cea de a doua competiţie europeană ca valoare, Cupa Cupelor, desfiinţată cândva prin anii '80 şi comasatăcu cea de a treia, care chiar aşa se numea, sub titulatura de CupaUEFA. Era o mare onoare să câştigi oricare din competiţiile interne, Cupa având practic aceeaşi importantă cu campionatul. Ce naiba s-o fi petrecut în timp, nu pot explica. Fiindcă şi în ziua de azi, Cupa te trimite în preliminarii europene... De ce oare aproape toţi o tratează cu dosu'!? De ce ălora li se rupe în aşa hal încât nici nu se învrednicesc să-şi încropească o echipă cu care se facă deplasarea? De ce ăilalţi joacă în dorul lelii şi li se citeşte bucuria în priviri când primesc gol!? De ce încă alţii trimit pe teren o echipă alcătuitădin copii şi rezerve de doi bani, pe titularii ştiuţi cică odihnindu-i!? Aaaa, e vorba de faptul că nu sunt bani? Că nici câştigătoarea trofeului nu primeşte decât 100 de mii (parcă, nu sunt sigur...)? Păi dacă tuturor li se rupe de ea, de ce nu îngropăm Cupa?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cupa României? Ce-i aia!?.
 Vizualizări articol: 1289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cupa României? Ce-i aia!?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei