Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 227 (7839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Le-am pierdut şirul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt pe lumea asta recorduri sportive care există parcă doar pentru a fi bătute, pentru a duce performanța umană la nişte înălţimi de-a dreptul năucitoare, greu de priceput inclusiv de cei care sunt extrem de apropiaţi de sport în general. Cel mai adesea, recordurile sunt bătute în repetate rânduri de sportivi care dincolo de performanţele realizate îşi fac parcă singuri statuile pe care le merită, ale căror postamente sunt alcătuite tocmai din şirul de recorduri. Uşor paradoxal, după retragerea unuia din aceste monumente ale sportului, evident că apar alţi sportivi capabili să bată recordurile, dar pe care greu îi mai putem asimila cu marea performanţă, totul rămânând în umbra fostului campion. Un exemplu la îndemână e Serghei Bubka, săritorul cu prăjina, care a bătut recordul mondial de... 35 de ori! De 17 ori în aer liber şi de 18 ori indoor. Păi după el, te mai poţi gândi la vreun altul? Ei, l-am văzut şi pe suedezul minune, Armând Duplantis, care parcă are aripi, şi care a sărit 6,17 metri, bătându-i recordul lui Bubka! Nu-i ciudat? I-ai bătut doar ultimul record, dar de fapt i le-ai şters pe toate din clasamente! Ei, ideea acestui comentariu mi-a venit de la noul record al lui Sir Lewis Hamilton: de alaltăieri, este primul pilot care a câştigat 100 de curse! Vă daţi seama ce înseamnă că de 100 de ori să treci primul linia de sosire după o "plimbare" cu peste 300 de km/oră? Vi se pare la îndemână? Să vedem câte mai adaugă, fiindcă eu cred că Hami va mai alergacâţiva ani buni. Dar şi dacă nu mai câştigănicio cursă, cam când credeţi că îi va fi bătut acest record? Şi a mai fost un record, din fotbal de data asta: Lewandowski a înscris în 19 meciuri consecutive în care a jucat, în toate competiţiile, stabilind un record pentru Germania. Mai avea două şi îl egala pe Messi, care are 21. Ei, în ultima etapă din Bundesliga, Lewa n-a mai marcat! Aşa cum îl văd, cred că e în stare s-o ia de la început.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Le-am pierdut şirul.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Le-am pierdut şirul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei