Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2020 - Anul XXV, nr. 125 (7430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Se caută şi se fac reguli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu cred că este vreo fiinţă cât de cât întreagă la cap care să poată explica, pe înţelesul tuturor, care este adevărata legătură dintre coronavirus şi sport. Care să ne lămurească de ce, de exemplu, la pescuit (care este omologat ca sport pe întreaga suprafaţă a planetei) nu se putea merge, deşi singurătatea pescarului pe malul apei îi conferă acestuia un grad infinit mai mare de siguranţă decât plasarea aceluiaşi om în orice secţie ATI de la oricare spital. Cred că orice guvern şi orice preşedinte oarecum normal ar fi dat şi bonusuri, ba ar fi plătit şi benzină, oricui s-ar fi declarat dispus să se ducă naibii pe un mal de apă şi să stea acolo, în izolare, evident că mai în siguranţă decât acasă. La noi însă, numai gândul că te-ai fi putut haiduci pe un mal de apă a fost privit ca o infracţiune, iar mii de oameni de pe întinsul patriei au fost amendaţi de-a droanga, numai fiindcă au plecat la pescuit. Nu vorbesc aici de faptul că e prohibiţie, deci în apele publice oricum e interzis pescuitul până săptămâna viitoare, dar în lacurile private, unde legea o face proprietarul, cum naiba să-i amendezi deopotrivă pe pescar şi proprietar fiindcă au asigurat, fiecare în felul său, izolarea perfectă!? În aceeaşi ordine de idei, nu cred că vreunul din deştepţii cu putere de decizie din ţara asta prost făcută ar putea explica de ce ai voie să faci concert sau teatru sau balet cu "Lacul lebedelor" pentru 500 de iubitori de cultură (inclusiv manele, desigur!),iar pe stadion în afară de SMURD, vreo doi miliţieni şi un "bou di gard" nu mai au acces decât fotbaliştii şi arbitrii! Cică spectatorii la megaconcertele Salam şi Smiley tre' să stea la doi metri unul de altul. Pe stadion, dacă ai pune câte unul pe fiecare rând din fiecare sector, nu ar sta la distanţă de siguranţă? Cine naiba face aceste reguli, şi pe bază de ce? Cine stabileşte care e "sport de contact", la care interdicţiile se prelungesc, şi care nu? Fotbalul, atunci când intră fundaşul cu capul în gura atacantului, nu cumva o fi şi el "sport de contact"? Tâmpeala asta de proporţii planetare a început deja să mă enerveze. Pe dumneavoastră nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută şi se fac reguli.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Se caută şi se fac reguli5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei