Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2020 - Anul XXV, nr. 125 (7430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maricela Cobuz își dorește ca actuala generație de tineri să devină „generația fără fumat”

Duminică, 31 Mai 2020 (15:23:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, își dorește ca actuală generație de tineri să devină „generația fără fumat”. Maricela Cobuz a declarat că pe 31 mai se sărbătoreşte Ziua Mondială fără Tutun, iniţiată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 1987, în vederea combaterii fumatului şi prevenirii riscurilor cauzate de acest flagel. Cobuz a precizat că anul acesta tema acestui eveniment global se concentrează pe protejarea tinerilor împotriva manipulării industriei de tutun și prevenirea utilizării produselor cu tutun și a nicotinei de către tineri.

Deputatul PSD de Suceava a amintit că din 17 martie 2016, România a devenit a 94-a ţară din lume în care nu se mai fumează în spaţiile publice închise. Ea a arătat că în România mor anual peste 36.000 de persoane ca urmare a efectelor nocive ale fumatului, cancerul pulmonar fiind principalul factor de risc pentru persoanele fumătoare, la care se alătură şi bolile cardiovasculare.

Maricela Cobuz a mai adăugat că speranţa de viaţă a unui fumător este redusă cu 10 ani comparativ cu cea a unei persoane nefumătoare. Conform statisticilor, 13% din totalul anilor potenţiali de viaţă sănătoasă sunt pierduţi prin diverse dizabilităţi sau decese premature cauzate de bolile induse de fumat.

În urma unui studiu realizat de Comisia Europeană, în România consumul de tutun se menţine relativ ridicat, cu o prevalenţă a fumatului de 28% în rândul persoanelor cu vârsta de peste 15 ani, cu două procente peste media europeană de 26%, situându-se astfel pe locul 9 în Uniunea Europeană”, a afirmat deputatul sucevean, care a mai adăugat că în România, 53.523 de copii cu vârsta între 13 - 15 ani sunt consumatori constanți de tutun, iar numărul țigărilor fumate de cei tineri are o medie de 83.027.280 pe an.

Maricela Cobuz a mai spus că deși procentul adolescenților care fumează în prezent țigări este în scădere, tot mai mulți tineri aleg să fumeze țigări electronice și produse din tutun încălzit. Ea a arătat că numărul total al adolescenților care fumează țigări electronice este aproape egal cu cel al tinerilor care fumează țigări clasice.

„Toate aceste date indică nevoia adoptării de urgenţă a unor măsuri care să accelereze scăderea numărului de tineri care sunt expuşi, încearcă şi ulterior continuă consumul produselor din tutun.

Ca deputat, medic pediatru și <Ambasador 2035 Fără Tutun>, voi susţine întotdeauna legislaţia împotriva fumatului, astfel încât în România generația de astăzi să devină generaţia fără fumat”, a dat asigurări Maricela Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz își dorește ca actuala generație de tineri să devină „generația fără fumat”.
 Vizualizări articol: 1723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz își dorește ca actuala generație de tineri să devină „generația fără fumat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei