Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 152 (7153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Resursa U21

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că turneul de la Wimbledon nu s-a încins încă, vă propun să mai rămânem puţin în zona echipei naţionale de tineret, ba chiar să facem trecerea la aia mare. Aţi remarcat că sunt voci în spaţiul public care cer promovarea in corpore a celor de la U21, doar că acestea vin din presă. Oamenii de fotbal recomandă prudenţă, că acolo e alt ritm, că unii n-ar face faţă etc. Ca să nu folosesc clişeul ăla cu adevărul e la mijloc, aş spune că fiecare se înşală câte puţin!

Haideţi să trecem în revistă post cu post. Dacă Tătăruşanu devine rezervă la Lyon, atunci Radu ar trebui să fie prima opţiune. La poziţia de fundaş dreapta nu cred că are cineva îndoieli, Manea a fost printre cei mai buni de la Euro, dacă nu cel mai bun. Pe partea opusă discuţia rămâne deschisă, nu suntem pe deplin lămuriţi în ceea ce priveşte nivelul lui Ştefan, asta în condiţiile în care Bancu e o improvizaţie pe acel post, iar odată cu revenirea lui Vătăjelu la Craiova va avansa pe postul său obişnuit. În privinţa fundaşilor centrali, Goian a văzut bine, aceştia n-ar face faţă la seniori, dar eu aş nuanţa: n-ar face faţă cu adversari de top, după cum nici cei de acum n-au făcut, să ne amintim că a venit Lewandowski şi ne-a dat cu terenul în cap. Iar dacă rezultatul e acelaşi, de ce să insistăm cu fundaşi de 35-36 de ani în loc să clădim ceva pentru viitor, chiar şi pe nişte eşecuri? Atenţie, nu afirm că Paşcanu, care încă nu a jucat meci la seniori, ar trebui promovat fără discuţie. El trebuie în primul rând să profite de această expunere, să-şi găsească o echipă şi să-şi facă o carieră. Deocamdată, îl avem în lotul echipei naţionale pe Iulian Cristea, lângă el ar trebui titularizat un Nedelcearu sau un Ghiţă (pe care îl consider superior lui Rus). La mijlocul terenului, lângă Răzvan Marin avem nişte nume care n-ar trebui să lipsească dintre titulari: Băluţă şi Hagi. Acesta din urmă va contrabalansa competiţia pe post cu Stanciu, imediat ce va pleca din campionatul intern. În timp ce Stanciu va veni la naţională de la arabi, pe Ianis va scrie.................... (vom completa curând pe linia punctată). Altul cu care n-am avea emoţii ar fi Cicâldău. Pe partea ofensivă, Puşcaş cred că i-a luat faţa lui Ţucudean, dar ar putea juca şi împreună. Pentru varianta de bandă, deocamdată Chipciu pare să fi revenit la un nivel rezonabil, pe care Coman sau Man încă nu-l garantează. Dar ca opţiuni, în lot, ar trebui să fie (n-ar trebui să-l uităm nici pe Mitriţă, parcă prea repede l-am „îngropat”). Una peste alta, ar fi cel puţin 5 în teren şi tot cam atâţia la dispoziţie. Nu-i puţin lucru, doar curaj şi viziune să existe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Resursa U21.
 Vizualizări articol: 1787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Resursa U215.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei