Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 196 (5403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Impresii de coşmar din Deltă! (II)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Relaxarea fiind din start exclusă, hai să vedem cum arată accesul către locul supliciului: dai vreo 5-6 milioane pe motorină, apoi încă 1 la cele două bacuri (Galaţi şi Tulcea, dus-întors fiecare) plus altele vreo 2 la ARBDD: permis de pescuit, permis de acces în Rezervaţie, permis de acces pentru maşină. Urmează cumpărarea de momeli de la magazinele specializate: râmă neagră („”şerpească), coropişniţe, ţipari, caraşi, lipitori. Total, încă 3 milioane. Aţi socotit cât face până aici? Nu? Atunci adăugaţi următoarele: cei 30 de ţipari a câte 1,5 lei/bucată au „fiert” în bidonul uitat nu mai mult de 30 de minute în soare, chiar a doua zi. Iar râmele, 25 de cutii a câte 5 lei bucata, au rezistat doar o zi mai mult. Nu, n-au fiert, şi ele, ci le-au devorat somoteii cu mărimea între 8 şi 12 cm! Cum cădea montura în apă, cum începea să zăngăne clopoţelul După nici 2 minute scoteam de regulă câte 2 astfel de piticuţi. Continuarea: pupa pe mustăţi şi trimişi înapoi la mama lor. Pe bune: mă ustură şi acum buzele de la cei 300-400 de somotei pupaţi în doar câteva zile. Ce faci fără râme şi ţipari? Păi, sapi ca dementul (iar mi-a ieşit peste 1 hectar!) câte 6-7 ore pe zi, la peste 40 de grade. Coropişniţele le ţineam pentru noapte, când, se ştie, vine somnul ăla mare. În teorie. În practică, la cele 30 de coropişniţe am mai prins alţi alţi vreo 25 de pitici, numai buni de pupat şi eliberat. Am mai aruncat la şalău, cu albitură prinsă la crâsnic: mureau obleţii şi roşioarele în cârlig, dar de băgat în seamă nu le băga nimeni... până în a 4-a zi, când mi-a muşcar ceva, am înţepat, am scos. Ce? Păi, şalău. Cât? Exact cât somoteii ăia, plus încă vreo 3 centimetri. Pupat şi eliberat 11 bucăţi în 30 de minute.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impresii de coşmar din Deltă! (II).
 Vizualizări articol: 3073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Impresii de coşmar din Deltă! (II)4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(24 aug 2013, 14:34:41
desi e un picut cam scurt articolul de azi, zau ca-mi place!Inseamna ca trebuie sa fii masochist bine daca placerea de a pescui de aproape 60 de ani in Delta (ca asa ai zis la radio, ca mergi in Delta de 59 de ani?) presupune sa suporti atata caldura, nesomn, transpiratie plus cheltuieli destul de mari, nu-i asa?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei