Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 196 (5403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Volumul "Fluturi sărutându-se", de Carmen Sylva, lansat pe 3 septembrie, în Bucureşti

Lansarea volumului "Fluturi sărutându-se. Cugetări şi poezii", de Carmen Sylva, va avea loc pe 3 septembrie, de la ora 18.00, la Ceainăria Cărtureşti Verona din Bucureşti, în prezenţa principelui Radu, informează Curtea Veche Publishing.

De asemenea, la eveniment vor lua cuvântul Iren Arsene (manager Curtea Veche Publishing), Gabriel Badea-Păun (îngrijitorul ediţiei), Georgeta Filitti (istoric) şi Adrian-Silvan Ionescu (istoric şi critic de artă).

Cartea, a cărei prefaţă este semnată de principele Radu al României, cuprinde cugetări pline de profunzime şi delicateţe ale scriitoarei Carmen Sylva despre teme precum viaţa, iubirea, fericirea, arta şi politica, alături de 24 de poeme.

O surpriză plăcută pentru cititori va fi descoperirea faptului că majoritatea poemelor sunt traduse în limba română de George Coşbuc şi Ştefan Octavian Iosif. Cugetările au fost publicate iniţial în volumul "Les Pensées d'une Reine" (Paris, Calmann-Lévy, 1888), iar poemele au fost selectate din mai multe volume de versuri.

Volumul "Fluturi sărutându-se" împrumută numele unei frumoase poezii de dragoste semnate de Carmen Sylva şi traduse de George Coşbuc. Cartea este bogat ilustrată cu fotografii din arhiva lui Gabriel Badea-Păun, îngrijitorului ediţiei, şi din cea a Casei Princiare de Wied, precum şi din alte surse, realizate de fotografi cunoscuţi contemporani cu regina Elisabeta, care este înfăţişată în diversele etape ale vieţii, ca tânără principesă şi apoi ca regină, în saloanele Castelului Peleş şi ale Palatului Cotroceni, în portrete şi imagini de familie, în ipostaze regale şi artistice.

Cronologia se constituie într-un studiu despre evoluţia Elisabetei de Wied ca principesă şi regină şi a autoarei Carmen Sylva în contextul literar românesc şi european. Carmen Sylva este pseudonimul adoptat de regina Elisabeta, întâia regină a României, soţia regelui Carol I, în calitate de patroană a artelor. Poetă şi prozatoare, regina Elisabeta a României a fost profund influenţată în scrierile sale de propria biografie.

Gabriel Badea-Păun, autorul selecţiei şi al cronologiei, este un istoric de artă şi eseist român stabilit la Paris. A publicat mai multe volume dedicate reginei Carmen Sylva, alături de multe cărţi şi numeroase articole de istoria artei, a organizat trei expoziţii consacrate unor personaje din familia regală a României, iar la începutul anului 2009 a fost decorat cu ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler şi, în 2010, de Regele Mihai I, cu Medalia pentru Loialitate "Regele Mihai".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volumul "Fluturi sărutându-se", de Carmen Sylva, lansat pe 3 septembrie, în Bucureşti.
 Vizualizări articol: 12089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volumul "Fluturi sărutându-se", de Carmen Sylva, lansat pe 3 septembrie, în Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei