Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2014 - Anul XIX, nr. 125 (5634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum arată creierul unei persoane altruiste?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercetătorii brazilieni au reuşit să observe regiunile din creier care sunt activate în momentele în care apar sentimente de empatie, dar ei au găsit şi o metodă prin care pot creşte această empatie.

Aceasta este prima cercetare care arată cum arată toate regiunile creierului la RMN, în timpul manifestării empatiei. Alte experimente se axau doar pe anumite zone cerebrale şi emoţii specifice.

Pentru acest studiu, cercetătorii brazilieni au apelat la 25 de voluntari. Ei au răspuns la întrebări cu o puternică încărcătură emoţională, în timp ce creierul lor era scanat.

Apoi, cu ajutorul unui program de calculator, profesorul Jorge Moll, de la Institutul D'Or de Cercetare şi Educaţie din Rio de Janeiro, a observat patternuri (şabloane) în activitatea cerebrală a subiecţilor.

Apoi, voluntarii au fost rugaţi să observe o imagine neclară. Cu cât sentimentele lor de empatie erau mai puternice, cu atât imaginea devenea mai clară, iar ei erau informaţi de acest aspect.

Astfel, oamenii au reuşit să-şi controleze aceste sentimente, să le facă mai puternice, pentru a putea să vadă o imagine mai clară.

„Asta demonstrează că oamenii pot voluntar să-şi mărească intensitatea tandreţii, afecţiunii, iar acest lucru poate influenţa comportamentul social”, a declarat Moll.

Persoanele care suferă de tulburări de personalitate, cum este de exemplu autismul, ar putea beneficia în urma acestei descoperiri.

Empatia este capacitatea de a înţelege sentimentele unor alte persoane. Diferă de simpatie, care înseamnă sentimente de milă pentru cineva, dar fără a înţelege exact ce simte acea persoană.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Plos ONE.

 

Sursa: Daily Mail

Roxana Ruscior 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum arată creierul unei persoane altruiste?.
 Vizualizări articol: 1120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum arată creierul unei persoane altruiste?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei