Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat

“Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”

În perioada 14 - 18 octombrie 2013, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Centrul Regional Suceava organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane - 18 octombrie, subsumate unei campanii de informare intitulate: “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”.

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.

Mesajul campaniei “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” este orientat pe caracteristicile celor trei grupuri ţintă:

-         prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale – tineri şi adolescenţi;

-         prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă – adulţi în căutarea unui loc de muncă;

-         prevenirea traficului de persoane în general – publicul larg.

 

Evenimentele centrale ale campaniei sunt:

- 14 octombrie 2013 - Conferinţă naţionalădedicatăZilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – prilej cu care se va lansa Raportul Naţional Antitrafic.

-  14 – 18 octombrie 2013 - concurs online ”Mesajul tău salvează vieţi!”-care va fi lansat pe pagina de Facebook a ANITP;

- 14 – 18 octombrie– Teatru forum “Lapte de păpădie” organizat în spaţiul public la nivel regional, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii-Filiala Suceava. Evenimentul va avea loc vineri, 18 octombrie în sala Casei de Cultură a mun. Dorohoi, jud. Botoşani, orele 12.00.

Cu un decor simplu şi o scenografie la fel de simplă, piesa de teatru aduce în atenţia publicului faţa reală a traficului de persoane, urmărindu-se, în acest fel, informarea şi sensibilizarea tinerilor cu privire la acest fenomen. Vor participa elevi clasele a IXa, aXa, aXIa din cadrul Colegiului Naţional “Grigore Ghica Voievod” Dorohoi, Grupul Şcolar “Alexandru Vlahuţă” Dorohoi, Grupul Şcolar “Regina Maria”, Dorohoi. 

- 14 – 18 octombrie - acţiuni de informare şi promovare a mesajelor antitrafic cuprinse în planul de acţiune regional la nivelul Centrului Regional Suceava.

În acest context la nivelul Centrului Regional Suceava se vor desfăşura în perioada 14.10-18.10.2013 o serie de activităţi de informare a elevilor şi cadrelor didactice din cadrul Liceului de Informatică “Spiru Haret” Suceava, Liceului “Alexandru cel Bun” Botoşani, Colegiului Economic” Octav Onicescu “Botoşani, Liceului cu Program Sportiv Botoşani , Liceului “Dimitrie Negreanu “Botoşani, Colegiului Tehnic “Al. I. Cuza” Suceava, Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Liceului cu Program Sportiv Suceava, Colegiului Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, Liceului Agricol Falticeni, Liceului Industrial “Petru Muşat “Suceava, Colegiului Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava.

În anul 2007,ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18octombriea fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: Coordonator Centrul Regional Suceava, inspector de specialitate Stadler Laura, inspector de specialitate Moisoiu Mihai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei