Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 236 (5443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetătorii au descoperit o nouă soluţie pentru tratarea mahmurelii

Dacă, până de curând, o cafea tare părea să fie soluţia pentru tratarea mahmurelii, cercetătorii chinezi vin cu o nouă rezolvare.

Sucurile carbogazoase care conţin lămâie galbenă şi verde ar putea reprezenta cheia în tratarea mahmurelii, întrucât ajută corpul să proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii chinezi au examinat 57 de băuturi, printre care ceaiuri din plante şi băuturi carbogazoase, înainte de a concluziona că băuturile care conţin lămâie galbenă şi/ sau verde au cele mai bune efecte în tratarea mahmurelii.

Pentru început, cercetătorii au decis să analizeze ce provoacă mahmureala şi au descoperit că, mai mult decât alcoolul însuşi, procesul prin care corpul diluează băuturile alcoolice poate cauza simptome ca dureri de cap şi greaţă.

În momentul în care o persoană consumă alcool, ficatul ei eliberează o enzimă numită alcool dehidrogenază (ADH), care transformă alcoolul etilic într-o substanţă numită acetaldehidă, astfel că mai puţin alcool intră în fluxul sangvin. Apoi, aceasta este transformată într-o altă substanţă de o enzimă numită dehidrogenază aldehidă (ALDH).

Cunoscând aceste informaţii, cercetătorii de la Sun Yat-Sen University, din Guangzhou, au testat o serie de băuturi - ceaiuri, infuzii din ierburi şi alte băuturi carbogazoase - şi au examinat cum influenţează ADH şi ALDH. Aceştia au descoperit că băuturile pe bază de plante cresc durata procesului de ADH şi înhibă procesul de ALDH, astfel că mahmureala poate dura mai mult.

În schimb, băuturile carbogazoase care conţin lămâie s-au numărat printre cele care grăbesc procesul ALDH, astfel că alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureală scade.

Tinerii şi cei care consumă alcool în mod permanent dezvoltă mai bine enzima alcool dehidrogenaza, aşa că nu simt efectele secundare la fel ca persoanele în vârstă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorii au descoperit o nouă soluţie pentru tratarea mahmurelii.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetătorii au descoperit o nouă soluţie pentru tratarea mahmurelii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei