Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 196 (5403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Paella expres

O variantă rapidă a celebrului preparat spaniol paella, aromată, colorată, perfectă pentru prânz sau cină.

Număr de porţii: 4

Ingrediente:
250 de grame de carne de pui
10-12 creveţi mari
100 de grame cârnat chorizo
200 de grame de orez
1/4 ardei gras roşu
1/4 ardei gras galben
200 de grame de mazăre
1 ceapă
2 - 3 căţei de usturoi
1/2 jumătate de cutie de roşii decojite
100 de mililitri vin alb 
350 de mililitri de supă de pui
1 frunză de dafin
1 linguriţă de boia
1 vârf de cuţit de şofran
sare, piper
o lămâie
ulei de măsline

Se curăţă, se spală şi se pregătesc legumele: ardeiul se taie în lamele, ceapa şi usturoiul se toacă.

Carnea se spală şi se taie în cuburi mari, cârnatul se taie în rondele fine.

Într-o tigaie specială de paella (sau o tigaie obişnuită mare) se călesc în ulei încins ceapa, usturoiul, mazărea şi ardeiul gras. Se lasă la foc mic câteva minute, se adaugă carnea de pui şi cârnatul şi se lasă până devin aurii. Se adaugă roşiile şi se mai lasă pe foc cinci minute.

Se adaugă condimentele, se amestecă bine şi se adaugă orezul şi şofranul, apoi vinul alb. După ce orezul a absorbit tot vinul, se adaugă supa, puţin cât puţin, amestecând din când în când. În ultimele minute se adaugă creveţii şi se lasă 2 minute.

Se serveşte fierbinte, în tigaia în care a fost preparată, decorată cu felii de lămâie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Paella expres.
 Vizualizări articol: 1032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Paella expres0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei