Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2012 - Anul XVII, nr. 235 (5140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Pizza cu ceapă verde şi ciuperci

Pizza cu ceapă verde şi ciuperci pare a fi una dintre cele mai simple reţete, dar, cu produse de calitate şi cu măiestrie culinară, poate să fie mâncarea consumată de personalul din bucătăriile din restaurantele de lux.

The Guardian a realizat, recent, un material despre mâncărurile pe care patronii unora dintre cele mai bune restaurante le pregătesc pentru staff-ul din bucătărie. Bucătarul-şef Martin Picard, patronul celebrului restaurant Au Pied du Cochon din Montreal, a dezvăluit secretele unei pizza pe care uneori o serveşte angajaţilor săi - pizza cu ceapă verde şi ciuperci.

Număr de porţii: Şase pizza

Ingrediente:

Pentru aluat:

10 grame drojdie granule

1 linguriţă de zahăr granulat

625 grame de făină, la care se adaugă câteva mâini de făină pentru tapetat

1 lingură de sare de mare fină

1 lingură de ulei de măsline la care se adaugă puţin ulei pentru uns

Pentru sosul de tomate

1 cutie de roşii decojite (794 grame) sau două cutii mai mici

3 căţei de usturoi, decojiţi şi mărunţiţi

1 lingură de ulei de măsline

4 crenguţe de cimbru proaspăt

4 frunze mari de busuioc

1 linguriţă de sare de mare

Pentru topping

1 ceapă medie, decojită şi tăiată mărunt

340 grame de ciuperci asortate, tăiate subţire

570 grame de mozzarella, tăiată felii, dată prin răzătoare sau ruptă

2 legături de ceapă verde (cu părţile verzi şi albe), tăiate în bucăţi de 5 cm

sare de mare şi piper proaspăt măcinat după gust

ulei de măsline, atât cât este necesar

70 grame de mălai

Mod de preparare:

Pentru blat - Amestecaţi drojdia şi zahătul cu 475 de mililitri de apă călduţă şi lăsaţi amestecul să stea la temperatura camerei până când apar la suprafaţă mici bule (timp de două minute). Amestecaţi cu sarea şi uleiul de măsline până când faceţi o cocă omogenă. Puneţi făină pe un tocător. Frământaţi aluatul până devine elastic (timp de cinci minute). Puneţi aluatul într-un bol care a fost uns în prealabil cu ulei de măsline. Acoperiţi bolul cu folie alimentară şi lăsaţi-l la temperatura camerei, timp de aproape o oră, până când îşi dublează dimensiunea. Împărţiţi aluatul în şase sfere egale, pe care le aşezaţi pe o tavă tapetată cu hârtie de pergament şi apoi acoperiţi din nou cu folie alimentară. Lăsaţi şi aceste bucăţi până îşi dublează dimensiunea. Înainte de a le folosi, lăsaţi aluatul să "respire" încă o oră.

Pentru sos - Tocaţi roşiile cu robotul de bucătărie, până când faceţi un sos cu pulpă. Puneţi sosul într-un borcan, adăugaţi usturoi, ulei de măsline, cimbru, busuioc şi sare. Acoperiţi şi scuturaţi borcanul 30 de secunde. Încălziţi cuptorul la maxim. Tapetaţi tăvile de pizza cu un strat generos de mălai. Din fiecare sferă de aluat faceţi un blat cu un diametru de 20 centimetri. Puneţi un strat subţire de sos, pe care aşezaţi ceapa, ciupercile, brânza şi ceapa verde. Stropiţi uşor cu ulei de măsline.

Coaceţi timp de 12-14 minute, până când marginile devin aurii iar brânza începe să capete o uşoară culoare maronie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Pizza cu ceapă verde şi ciuperci.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Pizza cu ceapă verde şi ciuperci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei