Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 sep 2012 - Anul XVII, nr. 219 (5124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam

Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în totalitate în Rusia din cauza filmului antiislam "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), din care un fragment a fost postat pe acest site, a anunţat ministrul rus al Comunicaţiilor, Nikolai Nikiforov, relatează AFP.

"Poate părea o glumă, dar din cauza acestei înregistrări video (...) toate serviciile site-ului de Internet Youtube ar putea fi complet blocate pe teritoriul Rusiei", după intrarea în vigoare pe 1 noiembrie a unei noi legi asupra Internetului, a scris Nikiforov pe contul său de Twitter.

Adoptată în vară, legea referitor la protejarea minorilor faţă de un conţinut "periculos", mai ales cu caracter pornografic sau de promovare a drogurilor, permite blocarea unui site chiar şi dacă o singură pagină difuzează informaţii interzise de către legea rusă.

Declaraţia lui Nikiforov intervine la o zi după ce Parchetul General rus şi-a anunţat intenţia de a interzice în Rusia filmul "Innocence of Muslims", înscriindu-l pe lista lucrărilor extremiste.

Un val de violenţe antiamericane a izbucnit de o săptămână în lumea arabă şi nu numai pentru a protesta faţă de filmul amator care denigrează islamul, turnat în urmă cu peste un an în Statele Unite şi din care un fragment de 14 minute a fost postat pe site-ul de Internet Youtube.

Peste 800 de lucrări "extremiste" sunt interzise în prezent în Rusia, potrivit unei liste stabilite de Ministerul Justiţiei. Este vorba în esenţă de texte islamiste, neonaziste, ultranaţionaliste ruseşti sau antisemite. Curios, se găsesc în această listă broşuri ale Martorilor lui Iehova, dar nu şi Protocoalele Înţelepţilor Sionului, o lucrare antisemită clasică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în Rusia din cauza filmului antiislam0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei