Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 aug 2011 - Anul XVI, nr. 183 (4781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pământul a avut două Luni?

O nouă teorie a oamenilor de ştiinţă este că Pământul a avut o a doua Lună, care a fost distrusă în urma unei coliziuni.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că formaţiunile muntoase de pe Lună s-au format în urma coliziunii dintre satelitul natural al Pământului şi o a doua Lună, de dimensiuni mai mici, care a fost distrusă, scrie dailymail.co.uk.

Partea Lunii vizibilă de pe Terra este relativ plată, fără formaţiuni înalte, în timp ce pe partea opusă a satelitului se găsesc formaţiuni muntoase.

Una dintre teoriile oamenilor de ştiinţă legat de aceste formaţiuni este aceea că au fost formate în urma unei coliziuni. Numeroşi experţi cred că un obiect de dimensiunea planetei Marte s-a ciocnit cu Pământul în perioada formării sistemului solar, iar resturile rezultate au fost atrase de gravitaţie şi au format cele două Luni.

Conform unei noi teorii, se pare însă că cele două Luni s-au ciocnit ulterior, la viteză destul de mică, ceea ce a împiedicat formarea de cratere. În schimb, majoritatea materialului de pe Luna de dimensiuni reduse a fost transferat pe satelitul Pământului, formând un strat gros de roci, ceea ce este astăzi regiunea muntoasă de pe partea îndepărtată a Lunii.

Profesorul Francis Nimmo, unul dintre autorii teoriei, a declarat că topografia diferită a Lunii a fost întotdeauna un mister pentru cercetători.

"Acest mister poate fi depăşit în importanţă doar de originea Lunii. Probabil coliziunea uriaşă care a format Luna a produs corpuri mai mici, dintre care unul s-a ciocnit din nou cu satelitul Pământului şi a creat diferenţele pe care le vedem astăzi pe suprafaţa Lunii", a spus omul de ştiinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pământul a avut două Luni?.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pământul a avut două Luni?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei