Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2010 - Anul XV, nr. 68 (4359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maria Dinulescu - în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Breda

Actriţa Maria Dinulescu face parte din juriul Festivalului Internaţional de Film de la Breda (Olanda), care se va desfăşura între 24 şi 28 martie, informează un comunicat al reprezentanţilor artistei.

Maria Dinulescu va fi membru al juriului pentru competiţia oficială, Dioraphte Feature, din cadrul festivalului. În onoarea actriţei, la Festivalul de Film de la Breda va rula lungmetrajul "California Dreamin’ (Nesfârşit)", în regia regretatului Cristian Nemescu.

Festivalul olandez evidenţiază influenţa cinematografului asupra culturii vizuale, cu legături strânse între acesta şi animaţie, internet, fotografie, performance şi jocuri pe calculator.

"Mergeam în muzeele de artă contemporană şi nu înţelegeam mare lucru, nu mă ataşam de lucrări şi instalaţii, drept pentru care am hotărât ca, în fiecare capitală a ţărilor în care călătoresc, acest gen de muzeu să fie o obligaţie pe care trebuie să o împlinesc. Am înteles că, văzând cât mai multă artă contemporană, descopăr, în timp, valoarea acesteia şi înţeleg mai bine prezentul. Festivalul Internaţional de la Breda îmi oferă şansa să valorific, dintr-o poziţie privilegiată, noile evoluţii şi reinventări ale cinematografiei prin internet, design grafic şi animaţie. Sunt sigură că am să învaţ foarte multe prin această nouă experienţă", spune actriţa Maria Dinulescu.

Din juriul pentru categoria Dioraphte Feature Competition, mai fac parte, pe lângă Maria Dinulescu, şi: Agnieszcka Wolak (Polonia) – PR director al Era New Horizons International Film Festival din Varşovia, regizorul Alex van Warmerdam (Olanda) şi regizorul Fridrik Thor Fridrikson (Islanda).

Totodată, Alain Fleischer (regizor, fotograf şi scriitor) este invitat de onoare, în calitate de Guest Curator şi va prezenta o selecţie din filmele sale preferate.

În cele cinci zile de festival vor rula filme precum "Honey", regizat de turcul Semih Kapaloglu, care a câştigat Ursul de Aur la Berlinală, şi "Logorama" - distins cu un Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie, anul acesta.

Maria Dinulescu a jucat recent în "Pescuit sportiv", debutul în lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru. Pentru partitura din "Pescuit sportiv", Dinulescu a primit premiul pentru interpretare la Festivalul Internaţional de Film Independent de la Buenos Aires, în aprilie 2009, dar şi la Festivalul de Film de la Salonic, în noiembrie 2008.

"California Dreamin' (Nesfârşit)", de Cristian Nemescu (2007), a fost recompensat cu premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes. Un alt film în care a jucat aceasta, "Trafic", de Cătălin Mitulescu (2004) a fost distins cu Palme d'Or pentru scurtmetraj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maria Dinulescu - în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Breda.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maria Dinulescu - în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Breda0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei