Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2010 - Anul XV, nr. 68 (4359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luminile în clădiri emblematice din 27 de oraşe vor fi stinse de "Ora Pământului"

Luminile în clădiri emblematice din 27 de oraşe vor fi stinse pe 27 martie, de "Ora Pământului", iar timp de o oră vor fi organizate spectacole la lumina lumânărilor şi concerte unplugged, România alăturându-se pentru a doua oară la campania globală la care şi-au anunţat participarea 115 ţări.

"Toată lumea stinge lumina pentru o oră" este declaraţia prin care România se alătură, pentru a doua oară, campaniei globale "Ora Pământului".

Cele 27 de oraşe care, în 27 martie, la 20.30, vor stinge lumina pentru o oră sunt Aiud, Alba-Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Buftea, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Giurgiu, Horezu, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Mizil, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Timişoara, Tulcea, Vatra Dornei, Vaslui şi Bucureşti. "Ora Pământului" 2010 va fi celebrată şi cu spectacole la lumina lumânării, observaţii de corpuri cereşti sau concerte unplugged, potrivit unui comunicat al WWF - România.

În Moldova, la Iaşi, Bacău şi Vaslui se vor stinge luminile mai multor instituţii, monumente şi clădiri emblematice din oraş. La Botoşani, pentru a marca evenimentul, Primăria va stinge luminile mai multor clădiri şi va organiza un spectacol în Piaţa Revoluţiei. Un grup de copii va cânta la lumina lumânărilor aşezate în forma numărului 60, simbolul evenimentului. La Vatra Dornei, la iniţiativa unor instituţii de învăţământ, Primăria va stinge luminile în centrul oraşului, ceea ce va permite formarea unui 60 din lumânări purtate de câteva zeci de copii.

La Constanţa se vor stinge luminile la Primărie, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Sala Sporturilor şi Palatul Copiilor. La Tulcea, între orele 18.30 şi 22.00 va loc un spectacol nocturn de muzica, dans şi poezie în Piaţa Civică. Membrii Astroclubului Delta Orion vor organiza o sesiune de observaţii astronomice în faţa Palatului Copiilor, oferind explicaţii despre corpurile cereşti şi despre poluarea luminoasă.

În Transilvania, Baia Mare a anunţat că luminile se vor stinge la mai multe obiective importante ale oraşului, printre care şi Teatrul Municipal, Turnul Ştefan şi Biserica Sfânta Treime.

În Bistriţa, iluminatul public din zona pietonală "Liviu Rebreanu" din centrul istoric al municipiului va fi întrerupt pentru o oră, astfel că simbolul oraşului, Biserica Evanghelică, dar şi Primăria se vor afla în întuneric. Pe lista oraşelor transilvănene ce au anunţat stingerea luminilor pe 27 martie se mai află Satu Mare şi Aiud.

Râmnicu Vâlcea, primul oraş din România care a confirmat în mod oficial anul acesta participarea la evenimentul Earth Hour, a hotărât că peste 30 de instituţii publice şi comerciale din oraş vor stinge luminile timp de o oră. Urmând exemplul reşedinţei de judeţ, şi alte localităţi din Vâlcea, precum Băile Govora, Băile Olăneşti, Călimăneşti şi Horezu, au anunţat stingerea iluminatului public.

La Giurgiu şi Ploieşti oficialii au anunţat că vor lua parte la această acţiune alături de instituţiile subordonate Consiliului Local şi Primăriei.

În partea de vest a României, la Timişoara, municipalitatea va întrerupe iluminatul instituţiilior publice şi va promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii să repete gestul în locuinţele lor. Observatorul Astronomic Timişoara va organiza evenimentul "Sidewalk Astronomy 2010" (Astronomia de trotuar 2010). Teatrul Studenţesc Thespis din Timişoara sărbătoreşte şi în acest an Ora Pământului, incluzând în suita manifestărilor teatrale prilejuite de Ziua Internaţională a Teatrului un spectacol-lectură şi cină la lumina lumânărilor.

La Reşiţa, Asociaţia Euroland Banat plănuieşte un "marş al lumânărilor", la care a invitat toţi elevii şi studenţii din oraş.

Bucureştiul se va număra, ca şi anul trecut, printre capitalele lumii care vor stinge luminile în semn de susţinere a cauzei Earth Hour. Pe 27 martie, de la 20.30, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Română, Teatrul Naţional, Muzeul Naţional de Artă, alături de zeci de sedii de companii, se vor cufunda în întuneric timp de o oră.

World Wide Fund for Nature (WWF) va organiza, împreună cu Zoli Toth, ambasador Earth Hour, un eveniment special, care nu va implica folosirea surselor de curent: un concert 100% unplugged, un spectacol de jonglerii cu foc, dar şi o sesiune de observaţii astronomice, la invitaţia membrilor Astroclubului Bucureşti.

În 2009, aproape un miliard de oameni din 4.100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina de "Ora Pământului", pentru a trimite liderilor lumii un mesaj despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Dintre acestea, 15 au fost din România.

Anul trecut, România a participat pentru prima oară la campania globală în calitate de țară oficială Earth Hour, la iniţiativa WWF, organizaţia care coordonează de patru ani campania globală. Pe 28 martie 2009, între 20.30 şi 21.30, două milioane de români au stins luminile în casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luminile în clădiri emblematice din 27 de oraşe vor fi stinse de "Ora Pământului".
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Luminile în clădiri emblematice din 27 de oraşe vor fi stinse de "Ora Pământului"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Altii trimis de
(23 mar 2010, 15:58:04
Alti prosti.. Astia cu World Wide Fund for Nature nu stiu ce...si aia cu Fund for Animals Welfare si alte funduri de astea sunt atat de drogati, Dumnezeule Doamne. Hai si Romania, sa punem umarul sa F-u-c-k the system, sa facem love not war, sa fie dragoste, sa salvam animalele toate... ai de plm.laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei