Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2010 - Anul XV, nr. 51 (4342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barack Obama va mânca mai puţine prăjituri

Preşedintele american, Barack Obama, va consuma cu mai multă moderaţie deserturile pregătite de bucătarii Casei Albe, a declarat, luni, purtătorul său de cuvânt, după ce o examinare medicală a descoperit un nivel al colesterolului prea ridicat, transmite AFP.

Obama, în vârstă de 48 de ani, a fost supus duminică unor analize într-un spital militar. Medicul său a afirmat că preşedintele este "într-o stare excelentă de sănătate şi apt de muncă", chiar dacă trebuie să-şi "continue eforturile pentru a renunţa la fumat" şi să-şi adapteze regimul alimentar pentru a-şi reduce unul dintre nivelurile de colesterol, numit "LDL", de la 138, sub limita de 130 de unităţi.

"Nivelul de colesterol nociv era puţin mai ridicat decât anterior", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, bombardat cu întrebări din partea jurnaliştilor pe această temă, în timpul conferinţei sale de presă cotidiene.

Potrivit lui Gibbs, Obama "va fi primul care vă va spune că a mâncat un pic mai mulţi cheeseburgeri (...) şi deserturi în cursul anului care a trecut".

"Majoritatea persoanelor vă vor spune că eşti predispus să mănânci, când (mâncarea) este disponibilă. Şi cred că el a avut mai mult acces la dulciuri şi deserturi anul trecut", a adăugat Gibbs despre Obama, remarcând că bucătarii de la Casa Albă "fac deserturi foarte bune".

"Cred că a mâncat nu doar o dată mai mult decât ar fi trebuit", a continuat Gibbs.
"Vestea bună este că nivelul (de colesterol) este doar puţin mai ridicat decât ceea ce ar vrea medicii. Deci (...) va trebui să spună de mai multe ori nu în acest an, când soseşte tortul", a spus purtătorul de cuvânt.

Pe tema sensibilă a fumatului, Gibbs a dat asigurări că "preşedintele continuă să consume gumă de mestecat cu nicotină" şi a făcut trimitere la declaraţiile lui Obama de anul trecut, când preşedintele a afirmat că a renunţat la fumat, dar mai "recidivează" din când în când.

Întrebat în legătură cu faptul că Obama, care a fost învestit în funcţie la 20 ianuarie 2009, a trăit "anul cel mai stresant din viaţa sa", Gibbs a răspuns: "nu cred că asta l-a ajutat" să se lase de fumat.

Analizele de duminică au fost primele la care preşedintele a fost supus, de la începerea mandatului său. Medicul i-a recomandat o nouă examinare în august 2011, când liderul îşi va sărbători cea de-a 50-a aniversare.

 

Sfătuit de medici să consume "cu moderaţie" băuturi alcoolice

Medicii i-au recomandat preşedintelui american Barack Obama să se străduiască mai mult să renunţe fumat şi să consume "cu moderaţie băuturi alcoolice", relatează Daily Mail în ediţia electronică.

Potrivit medicului de la Casa Albă, Jeffrey Kuhlman, Barack Obama ar trebui să consume "cu moderaţie băuturi alcoolice" şi să facă eforturi "pentru a renunţa la fumat".

Barack Obama este întruchiparea sănătăţii, mănâncă porţii mici şi face frecvent exerciţii fizice. Este un jucător pasionat de baschet şi de golf. Singurele semnale negative au fost nivelul uşor ridicat al colesterolului, fumatul ocazional şi tendinita de la genunchiul său stâng.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barack Obama va mânca mai puţine prăjituri.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barack Obama va mânca mai puţine prăjituri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei