Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou test de fertilitate le avertizează pe femei asupra timpului rămas pentru a fonda o familie

Un nou test de fertilitate, bazat pe analiza ADN-ului femeilor de peste 18 ani, le avertizează pe acestea în privinţa numărului de ani care le-au rămas pentru a pune bazele unei familii, potrivit unui studiu publicat în revista New Scientist, informează tabloidul Daily Mail, în ediţia online.
Prin monitorizarea vitezei ceasului biologic, noul test calculează, pe baza unui model previzionar, numărul de ovule de care mai dispune o femeie după vârsta de 18 ani, oferind astfel primele estimări şi avertismente în privinţa descreşterii fertilităţii.
Dacă rezultatul testului este pozitiv, femeia în cauză poate să opteze fie să îşi fondeze o familie mai devreme decât ar fi prevăzut, fie să îşi congeleze un anumit număr de ovule, pentru a-şi mări şansele de a rămâne însărcinată după ce va trece de vârsta de 30 de ani.
Prin analiza unei gene, denumită Fragile X, specialiştii pot să prezică ritmul de scădere de-a lungul anilor a rezervei de ovule ale pacientelor.
Acest studiu, la care au participat 316 femei, a fost coordonat de profesorul Norbert Gleicher de la Centre for Human Reproduction din New York.
Femeile se nasc cu un număr limitat de ovule imature, denumite foliculi, în interiorul ovarelor. Doar o mică parte dintre acestea devin ovule mature. Numărul "rezervei de ovule" ale fiecărei femei scade odată cu înaintarea în vârstă. O fetiţă nou-născută are între unu şi două milioane de foliculi. La adolescenţă, numărul acestora va fi de 400.000, iar după ce va trece de vârsta de 40 de ani, acest număr va fi de doar câteva sute.
Specialiştii în fertilitate consideră că numărul de foliculi rămaşi în ovare reprezintă un bun indiciu pentru a prezice numărul anilor în care o femeie va mai fi fertilă. Cele mai multe dintre femei cunosc o scădere dramatică a rezervei de ovule după vârsta de 35 de ani.
Potrivit unor dovezi recente, aproximativ 10% dintre femei suferă de o "îmbătrânire ovariană precoce", iar fertilitatea lor intră în declin mult mai devreme, adeseori la puţin timp după împlinirea vârstei de 20 de ani.
Alte studii au relevat faptul că anumite variaţii ale genei Fragile X sunt asociate cu menopauza timpurie - pierderea fertilităţii înainte de vârsta de 45 de ani.
Noul test de fertilitate ar putea fi disponibil pe piaţă în 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou test de fertilitate le avertizează pe femei asupra timpului rămas pentru a fonda o familie.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou test de fertilitate le avertizează pe femei asupra timpului rămas pentru a fonda o familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei