Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 dec 2008 - Anul XIII, nr. 305 (3986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandări

Pregătirea mesei de Revelion

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Organizarea mesei de Revelion este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului. Aveţi invitaţi la cină şi vreţi să-i impresionaţi. Pentru aceasta, trebuie să daţi dovadă de creativitate şi, mai ales, să acordaţi atenţie detaliilor.

Înainte ca petrecerea să înceapă, înainte de a aduce la masă preparatele, primul lucru care va atrage atenţia musafirilor dumneavoastră este felul în care aţi decorat masa. Înainte de toate trebuie să alegeţi combinaţiile de culori pe care le veţi folosi în cazul tacâmurilor, veselei sau ornamentelor. Este recomandată realizarea unor combinaţii de două culori specifice sărbătorilor de iarnă: alb, roşu, auriu, argintiu sau verde.

 

Un plus de eleganţă

Faţa de masă trebuie să fie de foarte bună calitate, preferabile fiind cele din bumbac sau satin. De asemenea, pentru un plus de eleganţă, evitaţi folosirea şerveţelelor de masă de hârtie. Alegeţi şervete din material textil. Dacă doriţi ca totul să fie ca la carte, după ce aţi ales faţa de masă şi şerveţelele, puteţi îmbrăca scaunele cu acelaşi material din care a fost confecţionată faţa de masă. Dacă nu dispuneţi de huse şi funde mari, puteţi lega câte o panglică simplă la fiecare scaun. Puteţi, de asemenea, aşeza pe masă lumânări care în mod obligatoriu trebuie să fie asortate cu restul ornamentelor. În nici un caz nu trebuie să exageraţi şi să umpleţi masa cu prea multe lumânări.

Cea mai bună soluţie este aceea de a folosi un sfeşnic cu cinci braţe pe care să-l aşezaţi, cel puţin la început, în mijlocul mesei.

De asemenea, puteţi plasa în centrul mesei o fructieră încărcată cu banane, portocale, mandarine, kiwi, mere. Acestea vor constitui o gustare uşoară pentru invitaţi şi, totodată, vor atrage atenţia asupra modului în care este decorată masa.

 

Tacâmuri de argint, pahare de cristal şi veselă de porţelan

În cazul în care sunteţi creativi, vă puteţi realiza singuri decoraţiunile pentru masă. Câteva crenguţe de brad aşezate pe masă sunt de mare efect. De asemenea, puteţi opta pentru diferite aranjamente florale, nu de dimensiuni foarte mari. Vă puteţi surprinde invitaţii cu mici surprize. Spre exemplu, puteţi aşeza lângă fiecare tacâm un brăduţ, un Moş Crăciun sau un spiriduş din ciocolată. Pentru o masă de

Revelion de nota zece puteţi cumpăra obiecte cu forme speciale pentru pâine sau diferite produse de patiserie.

În cazul în care aveţi tacâmuri de argint, Revelionul este momentul ideal pentru a le scoate din dulap. Argintăria conferă mesei eleganţă.

Aceasta trebuie să strălucească de curăţenie. Dacă nu aveţi timp să vă ocupaţi de lustruirea tacâmurilor de argint, mai bine renunţaţi la acestea. De asemenea, serviciile delicate din porţelan şi paharele elegante din cristal vor conferi mesei rafinamentul şi aspectul festiv caracteristic nopţii dintre ani.

 

Sfaturi pentru aranjarea veselei

În ceea ce priveşte modul de aranjare a veselei, lucrurile nu sunt deloc complicate. Acestea se vor aşeza potrivit regulilor stabilite de servire a mesei. Astfel, şervetul de pânză se pune întotdeauna în partea stângă, iar paharele (niciodată unul singur) trebuie puse în partea dreaptă, sus. Dacă serviţi atât vin roşu, precum şi vin alb, trebuie să ştiţi că paharul de vin roşu este mai mare decât cel pentru vin alb. Fiecare băutură necesită pahar special, aşa că nu serviţi niciodată vin în paharul de apă. Lingura pentru ciorbă sau supă stă în partea dreapta, alături de cuţit, iar furculiţa, în stânga. Tacâmurile pentru desert stau în partea de sus a farfuriei, în sens invers unul faţă de celălalt. În ceea ce priveşte farfuriile, cea din care se va servi cel dintâi fel va sta deasupra uneia întinse.

 

Atenţie la alegerea mâncărurilor şi băuturilor

Preparatele culinare pentru petrecerea de Anul Nou trebuie să fie cât mai variate pentru ca acestea să satisfacă gusturile musafirilor dumneavoastră. Includeţi în meniu atât preparate tradiţionale: cârnaţi, caltaboşi, tobă, piftie sau sarmale, dar şi feluri de mâncare mai sofisticate.

Evitaţi să serviţi un singur fel de carne, deoarece ar putea exista invitaţi care nu agreează spre exemplu carnea de porc. Pentru a ieşi totul ca la carte, trebuie să cunoaştem ce tip de băutură i se potriveşte fiecărui fel de mâncare. De exemplu, aperitivelor care sunt preparate din carne de porc, li se potrivesc vinurile roşii. Fripturii de porc vinul negru (Merlot, Fetească neagră), iar la sarmale merge Cabernetul Sauvignon. Vinurile uşoare sau albe merg în combinaţie cu aperitivele cu mezeluri şi lactate, la friptura de pui şi la peştele la cuptor. La desert întotdeauna trebuie o băutură tare, spre exemplu whisky, iar la cafea - coniac.

 

Nu uitaţi de şampanie!

Băutura de care nu trebuie sub nici o formă să uitaţi este şampania. Aceasta va fi lăsată să se „liniştească” într-un spaţiu răcoros, întunecat. Sticlele de şampanie se vor băga la frigider în ziua în care urmează să fie desfăcute, recomandabil cu o jumătate de oră înainte. În nici un caz nu se va băga în congelator pentru că i se va altera gustul. Cea mai bună metodă pentru a răci o sticlă cu şampanie este introducerea acesteia într-o frapieră umplută cu un amestec de apă (două treimi) şi gheaţă (o treime). Trebuie, de asemenea, să ştiţi că în paharul în care se serveşte şampania nu se va pune niciodată gheaţă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătirea mesei de Revelion.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pregătirea mesei de Revelion0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei