Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2008 - Anul XIII, nr. 126 (3807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Formula vocii perfecte

Cercetătorii britanici spun că au descoperit formula matematică pentru vocea umană perfectă, bazată pe o combinaţie dintre ton, viteza de vorbire, frecvenţa cuvintelor pe minut şi intonaţie, potrivit unui studiu preluat de BBC.

La acest studiu, comandat de Post Office Telecoms din Marea Britanie, au participat mai multe persoane care au fost rugate să evalueze 50 de voci.

Studiul a fost coordonat de lingvistul Andrew Linn, de la Universitatea şi Sheffield, şi de inginerul de sunet Shannon Harris.

 

Vocea ideală.

Cei doi au elaborat, pe baza răspunsurilor participanţilor la studiu, o formulă matematică a vocii umane perfecte. Pentru această formulă se iau în calcul tonul, viteza de vorbire, frecvenţa cuvintelor pe minut şi intonaţia vorbitorului.

Astfel, vocea ideală ar trebui să emită nu mai mult de 164 de cuvinte pe minut, cu o pauză de 0,48 de secunde între propoziţii. Intonaţia de la sfârşitul propoziţiei ar trebui să coboare, nu să urce.

Trăsăturile vocale asociate cu caracteristici pozitive, precum încrederea, au fost foarte apreciate de participanţii la studiu.

 

Combinaţii perfecte.

Vocea feminină perfectă ar fi, în opinia celor doi specialişti, o combinaţie între cele ale actriţelor Judi Dench şi Honor Blackman şi cea a prezentatoarei de televiziune Mariella Frostrup. Vocea lui Frostrup a fost calificată drept "fascinantă", pentru că este adâncă şi oferă senzaţia de încredere.

Vocea masculină perfectă ar fi o combinaţie între actorii Alan Rickman şi Jeremy Irons, care pronunţă 200 de cuvinte pe minut şi face pauze de 1,2 secunde între propoziţii.

Formula matematică poate fi un exemplu perfect al modului în care funcţionează vocile şi caracteristicile care le fac atractive sau respingătoare. "Ca oameni, ştim instinctiv ce voci ne emoţionează profund şi ce ne face să tremurăm de dezgust", a indicat Linn.

Linn a mai spus că formula explică de ce vocile grave, adânci, inspiră încredere ascultătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Formula vocii perfecte.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formula vocii perfecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei