Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2007 - Anul XII, nr. 286 (3657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Carieră

Subalternii critică şefele insensibile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu efectuat de cercetătorii americani relevă faptul că femeile cu funcţii de conducere sunt judecate mai aspru decât bărbaţii care au aceeaşi activitate.

Potrivit studiului, şefele despre care angajaţii cred că sunt persoane rele, insensibile şi nepăsătoare la ceea ce simt subalternii lor sunt criticate mai dur şi considerate mai puţin pregătite din punct de vedere profesional decât bărbaţii.

Studiul a fost efectuat de Kristin Byron, profesoară la Facultatea de Management din cadrul Universităţii Syracuse din New York. Byron şi-a propus să afle dacă, în cazul directorilor, calitatea de a fi atent la sentimentele celor din jur este considerată un atu şi dacă datorită acestui atu subalternii sunt mai mulţumiţi de şeful lor.

În cadrul studiului, Byron a monitorizat 44 de studenţi angajaţi cu jumătate de normă şi 78 de directori din cadrul a patru companii, pentru a vedea cât de buni sunt aceştia la a observa problemele de ordin emoţional. Angajaţilor li s-a cerut să spună prin intermediul unor descrieri standard cât de mult cred ei că şefii lor îi ajută şi îi susţin, cât de convingători sunt şi cât de mulţumiţi sunt la serviciu.

Alte criterii pentru bărbaţi

Rezultatul studiului a scos la iveală faptul că femeile aflate în funcţii de conducere, dar care nu descifrau limbajul trupului şi nu luau în seamă mimica, postura şi tonul vocii angajaţilor erau considerate ca fiind „nepăsătoare” şi au primit punctaj mic la capitolul „mulţumire”. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul bărbaţilor, care nu puteau să citească dincolo de mimică şi postură: aceştia nu au fost depunctaţi din acest motiv.

Byron a explicat că subalternii se aşteaptă ca o femeie să fie mai sensibilă faţă de sentimentele celorlalţi, de aceea „nu sunt văzute bine” când nu îndeplinesc aceste criterii.

În plus, angajaţii judecă performanţele profesionale ale femeilor cu post de conducere în funcţie de gradul de înţelegere şi sensibilitate, ceea ce nu este corect, mai ales că, în cazul bărbaţilor, nu se aplică aceleaşi criterii, întrucât cei cu funcţii de conducere sunt consideraţi în general mai analitici, mai pragmatici şi nimeni nu se aşteaptă ca ei să fie sensibili la soarta celor din jur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subalternii critică şefele insensibile.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subalternii critică şefele insensibile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole albă cu legume 4 porţii - 70 minute 500g fasole albă fiartă2 morcovi1 rădăcină păstârnac1 ţelină1 sfeclă mai mică2 rădăcini de pătrunjel3 fire de ceapă verde sau1 fir de praz1 leg. mărar verde2 căţei de usturoi100ml ulei1 linguriţă... Citeşte