Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2015 - Anul XX, nr. 213 (6025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Vrei, nu vrei, bea, Românio, agheasmă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oare numeroşii parlamentari, cam 600 la număr, cum de nu realizează de ce încrederea populaţiei în Parlament a scăzut la doar 15%? Prin iunie, ca şi cum ar fi votat toate legile de care ţara are nevoie, s-au grăbit să voteze o lege a Pensiilor speciale ce li s-ar cuveni.

Pensii de mii de lei, în fond tot indemnizaţii nesimţite, fiind umflate şi înmulţite cu numărul de mandate în care au dormit şi profitat de indemnizaţiile grase, maşină la scară, cazare şi drumuri acasă decontate, başca excursii în locuri exotice. Toate pe banii contribuabilului. Mai toată presa a criticat obrăznicia şi nesimţirea parlamentarilor.

Cu toate că miercuri a fost înregistrată cea mai rece dimineaţă din această toamna, politicienii tot încinşi sunt. Dovadă în acest sens a stat unul dintre subiectele care s-au aflat pe ordinea de zi a Parlamentului, deputaţii şi senatorii reunindu-se în plen pentru a discuta şi reexamina Legea pensiilor speciale pentru parlamentari. Totul în mare secret.

Problema este că, indiferent de ceea ce s-ar întâmpla în această ţară, şi se întâmplă multe, cei care poartă eticheta de politician tot la ei se gândesc, iar atunci când e nevoie de un front comun sau de o opinie unitară pe un subiect considerat fierbinte, fie rezultatul nu este cel scontat, fie soluţiile sunt transmise pe mai multe voci. În ultimul caz, un exemplu poate fi problema refugiaţilor, una care arde, la propriu, în mai toate statele europene. În România, informaţiile care curg pe această temă, fiind dintre cele mai diverse şi controversate, cât să-i lase pe românii de rând cu ochii în ceaţă şi să înţeleagă fiecare ce poate.

România este un fel de căţeluş pe care Comisia Europeană îl pune să latre, să facă tumbe, să execute ore de pază, să se gudure, să întindă lăbuţa. Da, Comisia Europeană este noul Dumnezeu al României, organismul care gândeşte în locul nostru, ia decizii în locul nostru, ne îndrumă, ne învaţă si ne dă povaţă. Icoanele cu sfinţi atârnate în biserici sunt deşuete; ar trebui să le înlocuim cu imagini în care apar eminenţele cenuşii din Comisia Europeană, un sobor de comisari cu priviri pline de dojană revărsate peste enoriaşi. Vrei, nu vrei, bea, Românio, fato, agheasmă: ia 4.646 de refugiaţi şi spală-te pe cap cu ei. România, fată ascultătoare, cu năframa trasă pe frunte, nu crâcneşte, ci spune “Să trăiţi, am înţeles!” Or fi citit comisarii ăia europeni pe undeva ce popor ospitalier sunt românii şi s-au gândit că e păcat să se risipească în negura egoismului aşa bunătate de valenţă naturală. E adevărat, facem parte dintr-o mare familie europeană (nu contează că suntem un fel tomberon către care sunt dirijate produse îndoielnice), dar atunci când am semnat actele de cununie nu cred că ne-am pus iscălitura pe vreo hârţoagă prin care ne-am vândut şi demnitatea. Totuşi, am devenit nişte executanţi penibili şi semănăm din ce în ce mai mult cu o colonie. Asta e dacă am fost fraieri şi nu am deschis ochii la timp.

Dacă s-ar vorbi pe o singură voce în Parlament, situaţia ar fi cu totul alta! Numai că orgoliile nu-i vor lasă niciodată pe politicieni să gândească lucid. Contaminaţi mereu cu ideea de competiţie în speranţa de a pune mâna pe putere, cu orice chip, niciodată aceştia nu vor accepta să facă front comun. Duplicitari, vor face tot ceea ce şi-au propus pentru că, nu-i aşa, scopul scuză mijloacele! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vrei, nu vrei, bea, Românio, agheasmă!.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Vrei, nu vrei, bea, Românio, agheasmă!3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei