Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2015 - Anul XX, nr. 207 (6019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Amintiri din… prezent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A venit toamna şi odată cu ea se întorc parlamentarii noştri la treabă. Să te cruceşti, nu alta! Adică cum se întorc parlamentarii la treabă? Aş fi înţeles să se întoarcă la bufetul Parlamentului, la hotel, la barul de la parterul hotelului, la şuetele de pe holurile Legislativului, dar la treabă? Dă-o-n, Doamne iartă-mă, de treabă (mă scuzaţi de expresie), ne împotmolim acum când sunt atâtea cumetrii politice de organizat, când bat în geam cu arcuşul viorii lăutarii aranjamentelor politice? Ca să vezi, cică ar fi de votat mărirea lefurilor demnitarilor, nu ştiu ce amendamente la Codul Fiscal, la Codul Penal, mă rog, tot felul de nimicuri. Păi, stă ţara asta în nişte amendamente, într-un pârlit de TVA scăzut şi-o înăsprire de pedeapsă pentru viol? Asta ar trebui să ne preocupe, acum, când se numără rodul dosnicelor negocieri de peste vară? Haideţi băieţi, că doar nu ne-a bătut canicula în cap! Dar să lăsăm gluma, că are cine să se ocupe şi de treburile astea, şi să trecem la lucruri mai serioase. Între timp, joi, Codul Fiscal a fost votat de Parlament. Deci, se poate!

Să vedem ce s-a mai petrecut în vara asta. Cu perechea prezidenţială ne-am lămurit. S-au dat în stambă noul preşedinte şi “prima lui doamnă”. În cazul primului, s-a demonstrat că nu ştie să vorbească şi, conform opiniei unor specialişti, cine nu are cuvinte, nu are nici idei: ideile se formulează prin cuvinte. În privinţa aşa-zisei “instituţii” a “Primei Doamne”, am mari reţineri. După mintea şi cultura mea (pe care, cu siguranţă, doamna Carmen nu le are – nici din genele părinţilor, nici ca urmare a zeci de ani petrecuţi cu lectura anumitor cărţi), aşadar, doamna Carmen ar fi bine să stea cuminte pe fundul ei, atât cât i l-au croit părinţii, şi după câtă minte i-au dat – şi, mai ales, după câtă cultură are.

A început Festivalul “Enescu”. În prima seară a participat şi Iohannis, cel mai scump la vedere preşedinte. La sosirea sa, împreună cu “prima doamnă”, care nu şi-a dezminţit apariţiile spectaculoase nici cu această ocazie, preşedintele, îmbrăcat în smoking şi cu papion, a fost întâmpinat de un grup vocal care l-a huiduit, în prima audiţie, şi i-a strigat “ruşine”. Preşedintele s-a mulţumit să le facă cu mâna fără să scoată nici un cuvânt. O fi bine, o fi rău? Ca să evite ruşinea, premierul Victor Ponta s-a strecurat în sală pe o intrare laterală şi într-o ţinută lejeră, fără cravată. Ca la meci. O fi fost obişnuit de pe vremea când mergea la meciurile de baschet.

În pregătirea venirii la guvernare, liderii PNL s-au întâlnit la Gura Humorului, unde au decis înfiinţarea unor comisii, pe domenii de activitate, fiecare comisie având “ trei comunicatori” care, potrivit lui Teodor Atanasiu, trebuie să informeze populaţia cu “ce facem pe Sănătate, ce facem pe Economie, ce facem pe Educaţie”. Ştim ce faceţi, dar pute şi vă rog abţineţi-vă! Nu e cazul. La plecarea din Gura Humorului, patronul hotelului care i-a cazat s-a plâns că liderii PNL au lăsat sticle de alcool goale şi mare dezordine în camere. Ei, trebuie să ai puţină educaţie şi puţin bun-simţ. Dacă nu le ai eşti tratat ca atare. Adică cu dispreţ.

I s-a reproşat noului PNL că este prea moale. Li se reproşează liderilor că stau prost în sondaje la capitolul încredere. Preşedintele Iohannis nu-i tractează, iar acţiunile lor nu-i recomandă ca o alternativă la o viitoare guvernare. De aceea, Sfântul Vasile Blaga şi Alina Miţa Baston au decis să ia taurul de coarne. Este însă o problemă: nu e clar cine este taurul? Deci trebuie să atace la întâmplare. Prin urmare pe ce se bazează Vasile Vameşu’ Blaga atunci când afirmă că alegerile de anul viitor trebuie să prindă PNL-ul la guvernare? Numai el ştie… 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amintiri din… prezent.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amintiri din… prezent5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei