Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2015 - Anul XX, nr. 161 (5973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Greu de demisionat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Niciodată un partid aflat la guvernare nu a avut mai puţină putere. Niciodată PSD nu şi-a extras puterea înscriindu-se în limitele legii. În vremea lui Iliescu, în perioada lui Năstase, a fost un partid puternic pentru că ori nu a ţinut seama de legi ori şi-a creat propriile legi. Puterea sa oficială s-a clădit pe abuz şi corupţie. S-a folosit de toate resursele la nivel naţional şi local. Şi-a subordonat economic posibilii adversari. Liderii PSD, cu sau fără firme, au adunat averi considerabile cu care au întreţinut partidul. Acele vremuri par să fi trecut. 

Astăzi Victor Ponta a abdicat de la şefia PSD. Ce resort a pus în mişcare gestul premierului de a coborî, fie şi vremelnic, din fruntea PSD? Abdicarea lui Victor Ponta este un gest inexplicabil, dată fiind filosofia politică românească înrădăcinată în glia arsă de soare a practicii. Motivul oficial e daravela aceea cu justiţia, despre care însuşi Traian Băsescu spunea c-ar fi cam cusută cu aţă albă. De ochii cui a demisionat Victor Ponta? Susţinătorii săi au spus, de la începutul scandalului, că şeful social-democraţilor e nevinovat, deci este o victima. Pe ei nu avea cu ce să-i convingă. Susţinătorii liberalilor îl consideră vinovat, oricare ar fi argumentele prim-ministrului şi-l vor plecat de la Guvern, nu din fruntea PSD. În concepţia preşedintelui Iohannis actualul Guvern este doar pe jumătate legitim. Din punct de vedere politic, sunt suficiente aceste motive pentru a-i cere demisia lui Victor Ponta? Nu prea. Este greu de demisionat de la şefia  guvernului.

Din această cauza s-a mers şi pe o altă cale, cea penală. În această direcţie orice speculaţie este inutilă. Nu se cunosc toate datele din dosarele lui Victor Ponta şi nu se ştie cât de departe vrea să meargă Casă de Producţie DNA cu filmul său science-fiction.

Pe de altă parte, răceala dintre Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria este întreţinută şi amplificată tot cu probleme aparent banale, care, oricum, nu ţin de adevăratul interes naţional al României. Căci “interesul naţional” aşa cum îl percepe preşedintele surogatului de UNPR, generalul izmenar Oprea, nu se pliază, oricât s-ar da el de serios, de ce vrea ţara. Oprea se bate cu cărămidă-n piept că nu şi-a trădat partenerii de guvernare niciodată şi tot repetă că susţine guvernul până-n pânzele albe. Cât o fi de adevărat, rămâne de văzut.

Însă ceea ce surprinde la mult aşteptata altfel de politică este faptul din ce în ce mai clar că Herr Iohannis este un Traian Băsescu ceva mai molcom. Dar apele liniştite sunt adânci! Oare de ce domnia sa a ales între popor şi DNA? Păcat, mare păcat. Cu asemenea practici s-a grăbit când a anunţat că-şi doreşte două mandate de preşedinte al României! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greu de demisionat.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greu de demisionat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei