Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2015 - Anul XX, nr. 149 (5961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Se clatină scaunul lui Ponta?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un om care spune că a obosit după trei ani de guvernare nu se poate bucura de încrederea populaţiei. Oamenii vor în fruntea ţării lideri puternici, care muncesc de dimineaţă până noaptea fără să se plângă de oboseală. Nu operaţia la genunchiul accidentat, nu decizia de a se opera în Turcia supără în cazul politicianului Victor Ponta. Nu, ci explicaţia premierului absolut năucitoare: “După trei ani de activitate aveam nevoie de puţină linişte”. Păi, mi se pare că mandatul este de patru ani sau poate greşesc!? Dacă tăcea, filozof rămânea. Pardon, prim-ministru rămânea! Cu o asemenea atitudine, încrederea populaţiei în întreg guvernul nu poate decât să scadă. A obosit prim-ministrul muncind pe brânci pentru binele ţării…

Gurile rele spun că Ponta nu se va mai întoarce la Palatul Victoria. Cea mai clară dovadă că Ponta se va întoarce zglobiu la guvern este că a şi anunţat scăderea TVA-ului la 19% din acest an şi ieftinirea medicamentelor. Phiii, paşă, cât de darnic eşti!

Nu i se poate ierta lui Victor Ponta nici că lasă partidul într-o perioadă dificilă. PSD nu se află în cea mai fericită fază din existenţa sa. Mai degrabă Victor Ponta a fugit de probleme. Şi de cele din partid şi de cele din guvern şi de cele cu DNA şi nu în ultimul rând de problemele pe care începe să le aibă cu preşedintele Iohannis. S-au acumulat mai multe probleme decât în orice alt mandat de până acum. Însă “problemele” trebuie căutate pe la mijlocul anului 2014, când PSD l-a desemnat pe Victor Ponta candidat la preşedinţie. Acolo este buba. PSD a vrut să aibă toată puterea . Personalizând, Victor Ponta a vrut mai multă putere decât îi conferea funcţia de prim-ministru. Se vedea cel mai tânăr preşedinte din istoria ţării. PSD dădea dovadă de atâta aroganţă încât nu-şi putea imagina că poate pierde. Nici acum nu admite că după acest episod neobişnuit în activitatea unui prim-ministru ar putea pierde guvernarea.

În 2014 PSD se afla într-o poziţie mai bună decât acum. Toate sondajele îl încurajau pe Victor Ponta în toate demersurile sale. Îl dădeau câştigător în alegeri, iar PSD conducea la mare distanţă de restul partidelor. Slabe cum păreau, partidele de opoziţie au găsit o soluţie simplă. S-au aliat, au găsit un candidat ce nu părea deloc om politic, un “clampău” cum i-a zis Băsescu, şi au câştigat.

Aşadar, opinia publică s-a speriat de perspectiva apariţiei unei supraputeri politice, respectiv Ponta preşedinte şi PSD la guvernare, şi a contrazis toate sondajele. Acelaşi lucru se poate repeta şi acum. Dacă preşedintele Iohannis va continuă să pună presiune pe guvern, Victor Ponta îşi va da demisia.

Dar avem deja un nou prim-ministru interimar în persoana lui Gabriel Oprea. Ei, acesta are şansa să demonstreze că se poate face şi altfel de administraţie. În zilele în care va conduce guvernul se pot întâmpla multe. În politică, dacă interesul naţional o cere, se poate ajunge la orice compromis… 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se clatină scaunul lui Ponta?.
 Vizualizări articol: 1686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Se clatină scaunul lui Ponta?3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sturion cu spumă de unt (rețetă regală) Cineva numea sturionii "liniștite ierbivore marine". Era un vers, ori poate nu-mi aduc eu bine aminte și era doar vorbă cuminte, de om înțelepțit de soarta, de pescar ce-și duce viața în perimetrul acela care nu apațtine nici... Citeşte