Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2008 - Anul XIII, nr. 233 (3914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

650 milioane lei, prima tranşă a subvenţiilor către crescătorii de animale

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea primei tranşe de plăţi aferente anului 2008 pentru crescătorii de animale, în valoare de circa 650 de milioane lei, potrivit unui comunicat al Executivului.

Crescătorii de bovine primesc o primă de 350 de lei pe cap de animal, valoarea totală a sprijinului fiind de 486,81 milioane lei, iar pentru ovine şi caprine subvenţia este de 25 de lei pe cap de animal, suma totală fiind de 162,51 milioane lei.

Plăţile sunt acordate pentru bovinele înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor la 31 ianuarie 2008 şi pentru ovinele/caprinele care au împlinit vârsta de un an până la data de 31 martie 2008.

"Sumele aprobate de Executiv reprezintă prima tranşă a plăţilor, iar cuantumul celei de a doua tranşe se stabileşte după publicarea ratei de schimb valutar pentru anul 2008 de către Banca Centrală Europeană şi după transmiterea de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a listei cu efectivele de bovine, ovine şi caprine eligibile la prime, în limita plafonului maxim garantat României pentru plăţi naţionale directe", se mai spune în comunicat.

 

SMS de pe calculator, prin Vodafone

Vodafone România a lansat, ieri, un serviciu care permite clienţilor să transmită în reţeaua operatorului mesaje scrise (SMS-uri) de pe calculator la un tarif de 0,0119 euro (inclusiv TVA), a anunţat compania de telefonie mobilă.

Denumit YouthSMS, serviciul este disponibil utilizatorilor Vodafone Campus şi Vodafone pentru Tineri.

Mesajele transmise către alte reţele sunt tarifate la 0,0357 euro (inclusiv TVA).

Pentru a utiliza serviciul, utilizatorii trebuie să se înregistreze pe pagina web www.youthSMS.ro, unde vor vizualiza mesaje promoţionale ale partenerilor Vodafone.

De asemenea, utilizatorii serviciului YouthSMS pot arhiva mesajele trimise şi pot păstra contactele cel mai des folosite.

"Noua ofertă este disponibilă până pe 31 decembrie 2008 şi permite clienţilor să trimită până la 100 de SMS-uri zilnic", se arată într-un comunicat al Vodafone România.

 

McDonald's accelerează expansiunea în centrul şi estul Europei

McDonald's îşi va accelera procesul de expansiune pe pieţele din centrul şi estul Europei, pentru a profita de creşterea economică ridicată din regiune şi de majorarea veniturilor clasei de mijloc, a declarat preşedintele şi directorul operaţional al lanţului de restaurante fast-food, Ralph Alvarez.

Lanţul de magazine fast-food nu s-a dezvoltat, în ultimii ani, semnificativ în ţările emergente europene, precum Polonia sau România, întrucât s-a concentrat asupra îmbunătăţirii imaginii pe pieţele unde deţine deja o poziţie consolidată, precum Franţa sau Marea Britanie, transmite Reuters.

Grupul intenţionează să investească anul viitor 1-1,1 miliarde de dolari în restaurantele europene, a afirmat Alvarez.

McDonald's se reorientează astfel spre pieţele din fostele state comuniste, care nu au fost până în prezent afectate în mod semnificativ de criza financiară internaţională.

"În centrul şi estul Europei, oportunitatea de creştere este extraordinară. Între Ucraina, Polonia şi România, care cuprind peste 100 milioane de locuitori şi au economii în plină dezvoltare, avem doar 350 de restaurante", a continuat Alvarez.

McDonald's deţine în România o reţea de 55 de unităţi, în Bucureşti şi alte 19 oraşe din ţară.

Planurile McDonald's în România pentru 2008 prevăd deschiderea a patru-cinci restaurante. Compania îşi propune să accelereze ritmul de extindere în anii următori, având planificate, din 2009, între 8 şi 10 deschideri pe an.

McDonald's România a avut în primul trimestru vânzări de 80 de milioane de lei (circa 22 de milioane de euro), în avans cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările includ şi rezultatele celor patru unităţi operate în sistem de franciză, la Braşov (3) şi Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 650 milioane lei, prima tranşă a subvenţiilor către crescătorii de animale.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
650 milioane lei, prima tranşă a subvenţiilor către crescătorii de animale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei