Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2008 - Anul XIII, nr. 169 (3850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ford va schimba profilul unor fabrici din America de Nord, pentru a produce modele europene

Grupul american Ford intenţionează să reconfigureze unele uzine pe care le deţine în America de Nord, pentru a construi automobile mai mici, cu un consum eficient de carburanţi, pe care le produce şi comercializează în principal în Europa, transmite Wall Street Journal.

Măsura va fi anunţată oficial joi, în raportul financiar pe trimestrul al doilea, şi face parte din eforturile companiei de a răspunde avansului puternic al preţurilor la carburanţi din acest an, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de cotidianul american.

Piaţa auto americană trece printr-o criză serioasă, după ce vânzările de maşini din Statele Unite au scăzut la niveluri minime întâlnite cel mai recent la începutul anilor '90, pe fondul problemelor macroeconomice care afectează cheltuielile de consum ale populaţiei. În plus, pe măsură ce preţurile carburanţilor continuă să urce, consumatorii se orientează în masă spre automobile mici, cu un consum redus, abandonând camionetele şi SUV-urile (sport utility vehicle), clase care aduc în mod tradiţional cea mai mare parte a veniturilor celor trei mari constructori localizaţi în Detroit, respectiv Ford, General Motors şi Chrysler.

Astfel, Ford va renunţa la o mare parte din producţia de camionete şi SUV-uri în favoarea modelelor pe care le-a construit şi comercializat, până acum, în principal pe pieţele europene.

Mişcarea este similară cu decizii luate recent de companii precum General Motors sau Toyota, care au anunţat că vor schimba destinaţiile unor unităţi de producţie de pe teritoriul SUA, pentru a răspunde cererii tot mai mari de automobile cu un cunsum eficient.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ford va schimba profilul unor fabrici din America de Nord, pentru a produce modele europene.
 Vizualizări articol: 285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ford va schimba profilul unor fabrici din America de Nord, pentru a produce modele europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei