Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2008 - Anul XIII, nr. 169 (3850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atanasiu: „AVAS are în pregătire mai multe privatizări mari pentru acest an”

Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, ieri la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că autoritatea are în pregătire, pentru acest an, privatizarea unor societăţi mari la care statul mai este acţionar majoritar, printre acestea nominalizând Complexul Energetic Craiova şi IAR Ghimbav.

Atanasiu a spus că AVAS are incluse în programul de privatizare pentru 2008 mai multe societăţi mari, a căror evaluare este în curs de pregătire pentru a putea fi lansată oferta în piaţă, printre acestea nominalizând Complexul Energetic Craiova, IAR Ghimbav, dar şi unele societăţi din domeniul industriei de apărare, precum SC IOR SA sau Arsenal Reşiţa.

"Vor fi vândute majoritatea prin licitaţii cu strigare sau prin negociere pe oferte finale îmbunătăţite, acolo unde dorim să vedem planul de afaceri şi în cazurile în care considerăm că avem argumente ca în timpul negocierii să obţinem un preţ mai mare decât prin licitaţia de strigare", a spus Atanasiu.

Preşedintele AVAS a adăugat că etapa de pregătire a privatizării durează mai mult, până când consultantul pregăteşte toate evaluările şi dosarul de prezentare, iar apoi este dat anunţul în piaţă.

"Durează perioade diferite de timp de când iei decizia privatizării şi până dai anunţul de vânzare în piaţă, deoarece aceste societăţi sunt în diverse faze privind angajarea evaluatorului. Unii nici nu s-au gândit să angajeze şi le cerem noi, trebuind să facă toată procedura de achiziţie publică, altele au evaluator angajat şi noi îi dăm numai tema şi mult mai repede vine evaluarea ca să poţi scoate societatea la vânzare", a afirmat Teodor Atanasiu.

Potrivit sursei citate, în cazul societăţilor la care statul deţine un pachet minoritar, AVAS încearcă să le vândă pe bursă, dar aşteaptă momentele prielnice pentru vânzarea acţiunilor, în acest an cedând pachete minoritare la aproape 30 de societăţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atanasiu: „AVAS are în pregătire mai multe privatizări mari pentru acest an”.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atanasiu: „AVAS are în pregătire mai multe privatizări mari pentru acest an”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei