Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2007 - Anul XII, nr. 258 (3633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Altex avertizează

Tentative de fraudă prin SMS cu false premii în produse

Retailerul de produse electronice, electrocasnice şi IT&C Altex a avertizat joi asupra unor tentative de fraudă prin SMS, care utilizează numele companiei pentru false campanii publicitare prin care au fost înşelate câteva mii de persoane.

Astfel, utilizatorii de telefoane mobile au primit SMS-uri prin care erau anunţaţi că au câştigat un premiu oferit de reţelele de magazine Altex sau Media Galaxy, deţinute de grupul Altex, se arată într-un comunicat al retailerului.

Pentru a intra în posesia premiului, persoanele contactate sunt îndrumate să achiziţioneze o cartelă preplătită de 21 de dolari şi să trimită codul de reîncărcare la numărul de la care au primit SMS-ul. Când aşa-zişii câştigători sună la numărul respectiv, le răspunde o persoană care se recomandă ca reprezentant al Altex sau media Galaxy şi care le oferă detalii despre promoţie.

Scopul fraudei este obţinerea contravalorii cartelelor preplătite, pe care victimele sunt îndrumate să le cumpere pentru primirea unui premiu.

Altex anunţă că nu are nicio legătură cu falsele campanii promoţionale, iar compania nu desfăşoară campanii prin intermediul SMS-urilor.

Din luna aprilie retailerul a a primit peste 1.000 de reclamaţii de la persoane care au primit aceste SMS-uri, compania depunând eforturi ca numerele de telefon de pe care au fost trimise mesajele să fie restricţionate.

Tentative similare de fraudare prin SMS au mai fost semnalate în luna iulie de către companiile Elvila, Metro Cash&Carry România şi Dacia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tentative de fraudă prin SMS cu false premii în produse.
 Vizualizări articol: 391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Tentative de fraudă prin SMS cu false premii în produse4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei