Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2007 - Anul XII, nr. 259 (3634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lansare

Volkswagen Blue Motion, o provocare economică şi ecologică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cumperi o maşină economică şi ecologică, iar un arbore va fi plantat şi va asigura lumii mai mult oxigen. Acesta este ideea principală a lansării noului model de Volkswagen Passat – Blue Motion, cel mai economic şi mai ecologic autoturism din gama sa.

Lansarea noului model – special conceput pentru a veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor de a face economie la carburanţi, cât şi de a produce cât mai puţină poluare, a avut loc în mijlocul pădurii de la Adâncata, pentru a sublinia intenţia reprezentanţilor companiei producătoare de a proteja natura şi a economisi resursele naturale.

“Odată cu lansarea gamei Blue Motion în Suceava şi Botoşani, lansăm şi un program de responsabilizare socială. Cei care vor cumpăra un autoturism din această gamă nu doar vor face economii serioase la carburanţi, în acelaşi timp producând şi o cantitate mai mică de CO2 la kilometrul parcurs, ci se vor putea mândri că datorită lor s-a şi plantat un copac. Vom planta câte un arbore pentru fiecare maşină vândută din acest moment, în judeţele Suceava şi Botoşani”, a declarat reprezentantul firmei Auto Mitric, Daniel Drăgoi.

Toate maşinile din această gamă au culoarea albastră, pentru a reprezenta conceptul Blue Motion. “Blue” (albastru) este culoarea Volkswagen şi reprezintă elementele care trebuie protejate – apa şi aerul, în vreme ce „motion” este expresia principiului de mobilitate orientată spre viitor, obiectivul fiind protejarea resurselor pământului pentru generaţiile viitoare.

 

15.000 de kilometri, cu doar 11 plinuri de motorină

 

Passat BlueMotion, dotat cu un motor TDI de 77Kw/105 CP, doboară recordul de 5,5 litri stabilit pentru clasa din care face parte, atât în versiunea de caroserie limuzină, cât şi în cea Variant. Limuzina consumă doar 5,1 litri la 100 km, iar Variant 5,2 litri.

Pe lângă consumul redus de carburant, o altă îmbunătăţire o reprezintă scăderea emisiilor de CO2 cu 15 g/km la limuzină şi 19 g/km la Variant, nivelul total al emisiilor de noxe fiind de 136 g/km şi 137g/km (Variant). În plus, în sistemul de control al emisiilor a fost integrat un filtru de particule diesel ca dotare standard.

Un avantaj suplimentar îl reprezintă îmbunătăţirea aerodinamicii şi treptele de viteză mai lungi, ce au dus la creşterea vitezei maxime cu 5 km/h. Astfel, limuzina atinge o viteză maximă de 193 km/h, iar Variant poare fi accelerat până la maxim 190 km/h.

La o distanţă medie anuală parcursă de 15.000 km, cheltuielile cu carburantul sunt de doar 68 de euro pe lună. Atât limuzina, cât şi Variant dispun de o autonomie teoretică de 1.350 de km cu un singur plin de rezervor, ceea ce înseamnă că se pot parcurge 15000 de km cu doar 11 plinuri de motorină.

 

Primul copac – plantat la lansare

 

Odată cu lansarea noului model de Volkswagen Passat, căruia i se vor adăuga curând şi altele, din gama Polo, a fost plantat şi primul copac – un brad, în faţa cabanei Căprioara.

La plantarea acestuia au contribuit nu doar reprezentanţii firmei Automitric, ci şi comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, şi Şeful Serviciului Implementare Politici de Mediu din cadrul APM Suceava, Iluţă Cocriş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volkswagen Blue Motion, o provocare economică şi ecologică.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volkswagen Blue Motion, o provocare economică şi ecologică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei