Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 76 (7077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Un vis împlinit

Sală plină şi aplauze îndelungi, la regalul de folclor oferit de Laura Olteanu, Orchestra Fraţilor Advahov şi invitaţii lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc duminică, în ultima zi din martie, un regal de folclor, o seară cu voie bună, cu dans, cu muzică populară autentică, oferit de Laura Olteanu, Orchestra Fraţilor Advahov din Chişinău (Republica Moldova), în premieră la Suceava, şi invitaţiilor.

Artista Laura Olteanu şi-a împlinit un vis, acela de a aduce pe aceeaşi scenă, la Suceava, mari nume ale muzicii populare din România, cuprinzând mai multe zone etnografice, şi din Republica Moldova. „Acest spectacol reprezintă o împlinire din punct de vedere profesional, dar şi o dorinţă, un vis devenit realitate, iar melodia <Acasă-i România>, piesă care a răscolit sau a alinat sufletele a milioane de români, vreau să răsune alături de orchestra lângă care a luat naştere, iar împreună să aducem o rază de bucurie în sufletele celor care ne iubesc”, a spus artista. Ce a ieşit duminicăsearape scena suceveană afost pe placul publicului, care a umplut sala de spectacol, bucurându-se de momente unice, alături de artiştii preferaţi.

Evenimentul de înaltă ţinută a fost prezentat de Gabriela Teişanu, care cu farmec, cu cuvinte alese a ajuns la inima publicului, aducându-i acestuia pe scenă artist după artist, „o salbă de interpreţi”, oameni care au meritat pe deplin cuvintele frumoase din caracterizările făcute de prezentatoare. Eroina acestui regal muzical, după cum a spus în prezentare Gabriela Teişanu, şi ea o apreciată interpretă de muzică populară, a fost Laura Olteanu, omul care a demonstrat, dacă mai era nevoie, că talentul, însoţit de multă muncă, perseverenţă şi voinţă, duce la cea mai înaltă treaptă a succesului. Artista Laura Olteanu a fost felicitată şi de fraţii Vasile şi Vitalie Advahov, care i-au urat mult curaj în continuare, oferindu-i tot sprijinul lor, pentru că au văzut în ea un artist complet.

 

Talent, profesionalism, repertoriu ales

Laura Olteanu, Orchestra Fraţilor Vasile şi Vitalie Advahov din Republica Moldova, care a venit la Suceava cu zeci de instrumentişti virtuoşi, şi artiştii invitaţi: Marcela Fota (judeţul Gorj), Lucian Drăgan (judeţul Arad), Aurora şi Săndel Mihai (judeţul Cluj), Sorin Filip (judeţul Suceava), Adriana Ochişanu (Republica Moldova), Gheorghe Rizea (judeţul Argeş), Ruxandra Pitulice (judeţul Giurgiu), Igor Rusu (Republica Moldova) şi dansatorii Ansamblului artistic profesionist „Ciprian Porumbescu" Suceava, au încântat publicul cu talentul, profesionalismul şi repertoriul ales.

Sucevenii care şi-au cumpărat bilete pentru a veni la acest spectacol i-au răsplătit pe artişti cu îndelungi aplauze, creând o atmosferă frumoasă, de sărbătoare, de bucurie, „de împreună”, pentru că spectacolul s-a intitulat „Acasă-i România”. Aşa a şi debutat. Cu piesa „Acasă-i România”, interpretată de Laura Olteanu, urmată de cântecul „Cântă cucu-n Bucovina”. Sala de spectacol a fost ornată cu multe flori şi câteva elemente tradiţionale (nu au lipsit ştergarul românesc, covorul ţesut tradiţional, ulcica de lut, dar şi colacii şi plăcintele numai bune la o petrecere...).

 

„Timp de unire prin cântec, joc şi voie bună”

După cum ne-a spus Laura Olteanu, iniţiatoarea şi sufletul acestui grandios spectacol de folclor, şi-a dorit mult să-i aducă pe artiştii moldoveni în faţa publicului sucevean, ştiind că sunt foarte buni după ce a înregistrat alături de Orchestra Fraţilor Advahov albumul de muzică populară ,,Acasă-i România’’, album care a avut mare succes pe piaţa muzicală românească. Fiecare spectator a primit la intrarea în sala de spectacol CD-ul „Acasă-i România” al Laurei Olteanu, împreună cu Orchestra Fraţilor Advahov. Publicul a fost generos cu toţi artiştii care au evoluat duminică pe scena suceveană, aplaudându-i deopotrivă, oferindu-le flori şi interpretând chiar unele refrene împreună cu ei.

După câteva ore de muzică populară de bună calitate, „timp de unire prin cântec, joc şi voie bună”, timp de înfrăţire între mai multe zone folclorice din România şi Republica Moldova, publicul a ieşit de la spectacol pe deplin convins că „Acasă-i România”, că acasă-i locul în care se îmbină armonios credinţa, muzica, cântecele interpretate în graiul românesc, dansul, portul popular cu dorinţa de a fi autentici, competitivi, de a fi mai buni unii cu alţii, mai generoşi, mai toleranţi. Evenimentul a fost organizat de Global Media Records.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală plină şi aplauze îndelungi, la regalul de folclor oferit de Laura Olteanu, Orchestra Fraţilor Advahov şi invitaţii lor.
 Vizualizări articol: 2428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sală plină şi aplauze îndelungi, la regalul de folclor oferit de Laura Olteanu, Orchestra Fraţilor Advahov şi invitaţii lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei