Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2014 - Anul XIX, nr. 172 (5681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de pictură

Vasile Anghel Siminiuc, „un artist matur, cu suflet de copil şi îndrăzneală de adolescent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La „Galeria Tuturor - fără resentimente”, din incinta Centrului comercial „Zimbrul”, a avut loc joi vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic sucevean Vasile Anghel Siminiuc.

Expoziţia, care etalează 19 lucrări, peisaje şi naturi statice realizate cu precădere în tabăra internaţională de la Shidniţa (regiunea Lvov, Ucraina), unde, în intervalul 27 mai - 12 iunie a.c. Vasile Anghel Siminiuc a reprezentat România împreună cu pictorul Ioan Bodnar, a fost vernisată în prezenţa Ex. Sale Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava.

 

„O ipostază de forţă a culorii, care impresionează retina printr-o cromatică personală”

Aşa cum a remarcat prof. Roman Istrati, artistul, recunoscut ca un talentat grafician, „ne surprinde printr-o ipostază de forţă a culorii, care impresionează retina printr-o cromatică personală”.

Vasile Anghel Siminiuc, „un ambasador al artei plastice româneşti în Ucraina”, este „un artist matur, cu suflet de copil şi îndrăzneală de adolescent”, care se prezintă de fiecare dată în faţa publicului cu lucrări de calitate care-i susţin statutul de artist plastic profesionist.

Ex. Sa Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava, l-a apreciat pe Vasile Anghel Siminiuc ca fiind „un mare artist”, care se remarcă prin lucrări care impresionează, realizate într-o „tehnică deosebită”.

Ca semn de apreciere, el i-a dăruit o casetă din lemn cu capacul sculptat, care a fost făcută chiar în zona în care s-a desfăşurat tabăra internaţională de pictură la care a participat artistul plastic sucevean.

 

„Un om degajat, spiritualizat, care se autoportretizează prin peisaj”

Referindu-se la situaţia actuală din Ucraina, „un spaţiu cu aceleaşi valenţe ortodoxe”, jurnalistul Adrian Popovici a spus că lucrările lui Vasile Anghel Siminiuc sunt „ca un fel de voce a păcii”, care lansează un mesaj de linişte şi armonie.

Artistul plastic Constantin Ungureanu BOX, care a reliefat faptul că Vasile Anghel Siminiuc, „deşi impresionează, nu este un impresionist”, ci este unul dintre „manieriştii noştri contemporani”, l-a apreciat ca fiind „un om degajat, spiritualizat, care se autoportretizează prin peisaj”.

„Simi - a precizat el - este un mimetist care funcţionează numai pe orizontală şi care se autopastişează în sens pozitiv. El a renunţat la încercări şi face lucrurile pe care le ştie foarte bine!”

Expoziţia de la „Galeria Tuturor - fără resentimente” poate fi vizionată până pe data de 15 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Anghel Siminiuc, „un artist matur, cu suflet de copil şi îndrăzneală de adolescent”.
 Vizualizări articol: 2213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Vasile Anghel Siminiuc, „un artist matur, cu suflet de copil şi îndrăzneală de adolescent”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei