Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2014 - Anul XIX, nr. 172 (5681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opinii

Flutur şi Băişanu se declară mulţumiţi de consfinţirea fuziunii PDL-PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Congresul comun PNL-PDL pentru aprobarea fuziunii dintre cele două formațiuni politice, care a avut loc sâmbătă, 26 iulie a.c., îi obligă pe liderii judeţeni ai ambelor partide să vorbească de acum încolo pe o singură voce. Atât preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, cât şi omologul său de la PNL, deputatul Alexandru Băişanu, s-au declarat mulţumiţi de consfinţirea fuziunii, cu atât mai mult cu cât noua formaţiune va funcţiona până după alegerile din 2016 cu o conducere bicefală nu numai la nivel central, ci şi local. Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, ne-a declarat, ieri, că a avut „un sentiment de bucurie la revederea cu colegii din PNL”, amintind că el a părăsit acest partid din cauza „unor neînţelegeri de fond” cu fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu, care „se apropia cu partidul de PSD” şi care, acum „îşi face partid din biroul domnului Ponta”.

„Cred foarte mult în acest proiect de construcţie a marelui partid de dreapta. Ambele partide au renunţat la orgolii şi la lucruri la care au ţinut până acum pentru o dreaptă unită, care poate pe termen lung să se opună la venirea socialiştilor şi populiştilor la putere. Crezul meu este să facem un partid pentru România şi nu împotriva cuiva, să trecem de la politica <contra>, de la şicane, gălăgie şi scandal, la construcţie şi la soluţii”, a declarat Flutur.

Acesta a mai spus că modelul de la nivel central, de negociere şi dialog între lideri, trebuie aplicat „cu calm şi înţelepciune” şi la nivelul organizaţiilor judeţene şi locale, cu atât mai mult cu cât până la alegerile prezidenţiale „au mai rămas doar 104 zile”. Flutur, care este şi secretar general al PDL, a precizat că toate structurile din teritoriu trebuie să intre „de urgenţă” în campanie electorală, cu un program strict „pe minute şi pe ore". Principalii vectori de campanie vor fi cei peste 1.500 de primari, aproape jumătate din preşedinţii de Consilii Judeţene şi de aleşi locali, pe care îi au cele două formaţiuni politice reunite.

 

Până la alegerile din 2016, PNL şi PDL vor convieţui în Alianţa Creştin Liberală

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a afirmat că cele două formaţiuni trebuie să exprime, de acum înainte, puncte de vedere comune, „să hotărâm prin vot cele mai bune soluţii pentru dreapta românească şi suceveană”. „Este corect, normal şi benefic ca toţi cei care au idei şi ideologie de dreapta să se unească. În competiţia politică dintre stânga şi dreapta este nevoie să se confrunte partide relativ egale. Până acum, dreapta era puternică, dar dezbinată şi din acest punct de vedere unificarea este benefică”, a declarat Băişanu. În opinia sa, „acest proiect de unificare ar rămâne fără valoare dacă nu s-ar materializa în bunăstarea sucevenilor şi a întregului judeţ”.

Congresul comun PNL-PDL a mai stabilit că noua formaţiune politică va avea denumirea PNL.  Până la fuziune, programată pentru ianuarie 2015, cele două partide vor forma o alianță, Alianța Creștin Liberală. Obiectivul acestei alianțe este participarea cu un candidat şi un program comun la alegerile prezidenţiale. Senatorul Flutur ne-a declarat că Delegaţia Permanentă a PNL şi Biroul Permanent Naţional al PDL va alege, în zilele de 5-6 august a.c., între Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, care dintre cei doi este cea mai bună opţiune pentru a candida la Preşedinţia României, în toamna acestui an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur şi Băişanu se declară mulţumiţi de consfinţirea fuziunii PDL-PNL.
 Vizualizări articol: 2064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Flutur şi Băişanu se declară mulţumiţi de consfinţirea fuziunii PDL-PNL3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 iul 2014, 19:48:45
probabil inainte de fuziune v/ati lins reciproc zoaiele aruncate unul asupra altuia in decursul timpului ,asta ar fi singurul motiv sa fiti multumiti ca in rest e vai de capul vostru . ajunge/ti voi la mana electoratului si o sa v/o incasati la maxim . jegosi si zoiosi,dupa alegeri nu ve/ti mai fi ...voiosi .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei