Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2014 - Anul XIX, nr. 106 (5615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Teatru la Suceava

Premiera spectacolului „Năpasta”, pe scena Dom Polski

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Dom Polski a avut loc joi seară premiera spectacolului „Năpasta” de I.L. Caragiale, spectacol organizat de Compania "New Talents".  Actorul Lucian Dragotă, cunoscut publicului larg ca preotul din serialul de comedie "Vacanţa Mare", este cel care, anul trecut, a „racolat” câţiva tineri talentaţi din liceele sucevene, în ideea de a face teatru la Suceava. După câteva luni de muncă, doi elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Beatrice Elena Gherasim şi Emanuel Iavorenciuc, împreună cu Claudiu Andrei Cojocar, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, sub îndrumarea actorului Lucian Dragotă, care le-a fost şi coleg de scenă, au prezentat, în faţa unui public numeros, premiera spectacolului „Năpasta”.

Tinerii nu vor să se oprească aici. După cum ne-a spus Lucian Dragotă, în fiecare miercuri, de la ora 18:00, la Dom Polski, sucevenii pot urmări piesa scrisă de Caragiale, lucrare care se regăseşte şi în programa şcolară şi care poate fi oricând un subiect la examenul de bacalaureat.

 

Elevi talentaţi, care vor să joace teatru

„Vreau să-i mulţumesc foarte mult deputatului Ghervazen Longher pentru că ne-a ajutat cu sala, cu repetiţiile, cu tot ce am solicitat. De asemenea, Tipografia Muşatinii ne-a sprijinit cu tipărirea invitaţiilor şi a afişelor. Nu am avut finanţare de nicăieri. Recuzita ne-am procurat-o noi. Trebuie să specific că talentul acestor tineri m-a uimit. La fel şi determinarea lor, dorinţa de a face teatru, de a face artă de calitate, motiv pentru care vrem să continuăm colaborarea. Pe scenă nu s-a văzut diferenţa  între interpretarea lor şi a unui actor profesionist. Şi-au intrat foarte bine în roluri. Oricum, aceşti elevi sunt implicaţi în mai multe proiecte şi performează în toate. În toamnă, vrem să mai producem două piese, <Ultima oră> şi <Jocul de-a vacanţa>. Până atunci, publicul, în special cel tânăr, poate să ne vadă miercurea, la Dom Polski, cu <Năpasta>”, ne-a spus actorul Lucian Dragotă, care are şi şcoală de actorie.

Compania "New Talents" se adresează tuturor copiilor şi tinerilor care doresc să-şi formeze personalitatea şi care doresc să pătrundă în lumea teatrului şi a filmului. „Chiar dacă tânărul este foarte bine pregătit la şcoală, cunoaşte materia, are nevoie şi de alţi factori pentru a se exprima, de exemplu personalitatea lucrată se face doar prin cursuri de actorie. Noi vrem să punem o bază pentru ei, noi nu îi facem vedete, ci îi pregătim pentru stilul de viaţă de acum. Ei trebuie să îşi vândă imaginea, noi îi ajutăm să îşi atingă scopurile prin aceste cursuri”, susţine Lucian Dragotă.

Un bilet la piesa de teatru „Năpasta” costă 15 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari este 10 lei. Informaţii suplimentare se pot obţine de la actorul Lucian Dragotă, la numărul de telefon 0746 830 757. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiera spectacolului „Năpasta”, pe scena Dom Polski.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Premiera spectacolului „Năpasta”, pe scena Dom Polski4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei